Cadou pentru șef: Ce să-i luăm șefului din plăcere, nu din obligație

Cadou pentru șef: Ce să-i luăm șefului din plăcere, nu din obligație

CEO, CFO sau CIO, oricât de înalt în rang ar fi, șeful tău este un om ca oricare altul și cu siguranță va aprecia un cadou de ziua lui sau cu ocazia sărbătoririi unui succes. Eticheta de business spune că nu este necesar să luăm cadou pentru șef, însă șeful este și el om și cu siguranță se va bucura să vadă că este apreciat de echipa lui. Bineînțeles că nu vorbim de șeful pe care niciodată nu-l vezi la față sau cu care discuți ocazional în ședințe, ci de cel cu care vă vedeți zilnic, cu care ieșiți la masă sau care la rândul lui nu uită să ureze la mulți de ani de ziua angajaților.  

Dar, ce criterii ar trebui să urmărim atunci când alegem un cadou pentru șef? Să fie rafinat, să fie amuzant sau să-i folosească? Pare o situație imposibilă la prima vedere, însă nu, nu trebuie să fie James Bond al cadourilor ca să nimerești cadoul potrivit pentru șeful tău care să arate că este apreciat de oamenii din companie. 

Cadou pentru șef: cum procedăm ca să fie bine

Pe principiul cum să faci să fie bine ca să nu fie rău, cel mai bine ar fi să ții cont de regulile nescrise ale oferirii de cadouri corporate. Iată câteva principii după care e bine să te bazezi atunci când ai decis să cumperi un cadou pentru șef:

Cumpără un cadou cu echipa. Nu doar că atunci când cumperi un cadou cu toată echipa, valoarea darului în sine crește pentru că logic se pun banii la comun, dar în același timp nu transmiți un mesaj nepotrivit. Dacă alegi să cumperi un cadou pentru șef de unul singur, vei transmite mesajul că ai un interes ascuns, că vrei să te remarci sau că ești mai apropiat de șef față de cei din jur. 

Poate că nu ești pe aceeași lungime de undă cu colegii tăi, nu aveți aceleași gusturi și cum majoritatea dictează s-ar putea ca ție să nu îți placă darul, însă valoarea acetui cadou poate fi mai ridicată și permite îmbinarea unui obiect cu simț practic cu un element unicat, deosebit.

Evită să iei un cadou pentru șef prea personal. Parfumuri, obiecte decorative pentru casă sau articole de îmbrăcăminte. În general, acestea se găsesc în topul cadourilor oferite. Însă, aceste cadouri merg în familie și prieteni apropiați. Dacă nu îi cunoașteți foarte bine gusturile, calea cea mai sigură să o dați în bară este să cumpărați lucruri personale. 

Alege un cadou unic. Elementul unic sau special este reprezentat de acele cadouri care ne duc cu ideea la exclusivitate, raritate. Astfel, în categoria cadourilor unice produsele gourmet sunt doar câteva idei prin care putem transmite aprecierea noastră într-un mod cu totul unic.

cadouri business

Cadou pentru șef: spune-mi ce tip de șef ai ca să-ți spun ce cadou i se potrivește

Noi credem că este important să recunoaștem că șefii sunt și ei oameni obișnuiți. Deși se bucură de o poziție superioară de putere, ei au o responsabilitate foarte mare, iar eforturile lor constituie de obicei ingredientul principal și stimulul de care angajații au nevoie pentru a avea succes. Dacă tu și echipa ta sunteți în căutarea unui cadou pentru șeful vostru de gașcă, mentorul vostru, persoana care v-a susținut în momente grele din viață, iată câteva idei în funcție de trăsăturile personalității lui:

Cadou pentru șeful iubitor de artă: machetă decorativă

Dacă e pasionat de mașini, cu o machetă decorativă cu o mașină de colecție s-ar putea să-l nimeriți la fix. Tablouri, statuete, obiecte de artă sunt deseori apreciate de antreprenorii cu o aplecare spre cultură, tradiție. Dacă observi la șeful tău o înclinație spre a avea mereu obiecte de decorative mai deosebite în spațiul său de lucru, oferirea unui obiect decorativ sau tradițional de valoare va fi mult apreciat.

Cadou pentru șeful tradiționalist: produse gourmet 

Tot mai apreciate preparatele gourmet dețin topul în preferințele multor șefi. Acest fapt poate fi explicat de plăcerea aparte oferită de aceste produse, de la ambalaj, estetica produsului la gust, produsele gourmet au rolul de a răsfăța simțurile celui care le primește. Un vin gourmet, ciocolata gourmet, dulceață rafinată preparată după rețete unice sau produse de patiserie tradiționale, toate aceste produse gourmet vor fi extrem de apreciate de șeful tău.

Cadou pentru șeful de gașcă: o petrecere surpriză

Dacă ai un șef de gașcă se va distra copios să descopere în cadoul tău un obiect trăznit. Dar, oricât de glumeț ar fi șeful, e bine să nu întreci limita bunului simț. O idee de cadou poate fi o mică petrecere în sala de ședințe cu muzică, prăjituri de casă făcute de voi și un pahar de șampanie, moment în care să stați la o discuție relaxată despre lucrurile care vă plac în general, dincolo de KPI și ROI și strategii eficiente de vânzare. 

cadou pentru sef

Cadou pentru șeful cosmopolit: o sticlă de băutură rafinată

Nu credem că este cazul să exagerezi cu cadourile pentru șeful vostru cosmpolit care preferă obiectele de lux, ci mai degrabă să mergi pe un obiect rafinat, de genul unei sticle de băuturi de colecție. Este clar că nu este genul de om pe care să-l impresionezi cu orice. Tocmai de aceea, dacă vreți să mergeți la sigur cel mai bine ar fi să-i completați barul de băuturi fine cu un sortiment care să-i gâdile puțin orgoliul. Cumpără-i o sticlă de șampanie în ediție limitată sau o sticlă de whisky vechi. Sofisticat, elegant, un coș cadou cu băuturi rafinate este perfect pentru un colecționar... de gusturi exotice. 

Indiferent de ce cadou pentru șef vei alege, nu uita să-l împachetezi frumos, pentru că așa cum haina îl face pe om, ambalajul spune multe despre cadou. 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!