Cadourile pentru superiori: ce este permis si ce este interzis

Cadourile pentru superiori: ce este permis si ce este interzis

De obicei, alegerea unui cadou este dificilă, mai ales dacă nu cunoști foarte bine persoana pentru care îl achiziționezi. Această misiune devine și mai grea atunci când destinatarul cadoului  este unul dintre șefi. Ce, când și cum îi oferi ceva șefului? Află din acest articol care sunt regulile de bază pentru a nu da greș!

Când este adecvat să îi oferi un cadou unui superior? 

Există anumite medii de lucru mai stricte, în care departamentul compliance nu permite asemenea cadouri între angajați și superiorii lor. În această situație, managerii, supervizorii sau team-leaderii nu primesc cadouri din partea celor care li se subordonează.

Însă, acestea sunt cazuri excepționale, pentru că în majoritatea companiilor, cadourile pot fi acordate șefilor in zile speciale cum ar fi aniversările zilelor de naștere ori cu ocazia sărbătorilor. Soluția optimă este să se gasească o cale de mijloc: nu îți copleși șeful cu astfel de cadouri prea des, însă, în momente deosebite arată-ți respectul și aprecierea prin oferirea unui cadou. Limitează-te, deci, la câteva zile deosebite de peste an, cum ar fi ziua sa de naștere, Crăciunul, Paștele și altele. Pentru Crăciun și pentru Paște foarte potrivite sunt cosurile cadou corporate, care sunt disponibile și pe Debonaire.ro. 

Niciodată să nu oferi unui superior…

Sunt câteva tipuri de cadouri pe care nu ar trebui să i le faci niciodată șefului, pentru că ar putea fi considerate pe de o parte jignitoare de către acesta dar și pentru că sunt total neadecvate spre a fi oferite în relațiile corporate. 

  1. Primul exemplu este reprezentat de bani. Sub nicio formă aceștia nu sunt o idee bună în acest context!
  2. O altă categorie de cadouri pe care nu trebuie să le faci sunt articolele care au un caracter mult prea personal, cum ar fi parfumurile sau ceasurile pentru că riști să nu faci o alegere bună, în primul rând, iar în al doilea rând, este recomandat să optezi pentru cadouri mai puțin costisitoare.
  3. Sticlele de vin sau alte băuturi sunt potrivite sau nu, în funcție de context. O variantă foarte bună este să le incluzi în cosuri cadou, alături de alte produse precum ciocolata, praline, produse de patiserie, cafea sau ceai, etc.

Specialiștii Debonaire îți oferă suport în realizarea celor mai deosebite cadouri corporate, pentru superiori, colegi, parteneri și clienți!

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!