Comunicarea în afaceri. Mesaje de Paște pentru colaboratori și parteneri de afaceri

Comunicarea în afaceri. Mesaje de Paște pentru colaboratori și parteneri de afaceri

Companiile nu sunt entități fără chip, sunt grupuri de oameni reali. Astfel că modul în care comunicăm afectează procesele, eficiența și fiecare strat al unei companii. Criza prin care lumea trece la nivel mondial afectează societatea pe mai multe paliere, iar cel economic, al afacerilor, este unul dintre cele mai afectate. În acest context dificil, comunicarea cu angajații, colaboratorii și partenerii de afaceri este deosebit de importantă. Asta pentru că există riscul să se ia decizii bune de business, dar care să nu fie comunicate sau să fie comunicate prost, iar urmările să fie dramatice. 

De ce e important să pui accent pe comunicare

Toată activitatea organizată într-o companie se bazează pe procesul de comunicare. Aceasta poate însemna orice, de la comunicarea managerială la comunicarea tehnică cu furnizorii. Odată ce comunicarea devine neclară, sistemele de bază ale companiei riscă să se destrame. 

Datele arată că 60% dintre profesioniștii în domeniul comunicării interne nu măsoară comunicarea la nivel intern. Dar, comunicarea este adezivul care unește fragmentele dintr-un business și care dă nota finală de percepție pentru companie. 

comunicarea in afaceri

Conţinutul comunicării în afaceri, în general, este dat de contextul particular în care acesta se desfăşoară. În prezent, indiferent că vorbim de comunicarea scrisă sau verbală, ne referim la comunicarea la distanță deoarece situația legată de epidemia cu coronavirus te determină să adaptezi mesajul la contextul actual. 

Comunicarea făcută corect poate fi un aliat bun și pe termen lung. Trebuie să știi exact cum vrei să fii perceput, care este mesajul sau care sunt principalele mesaje pe care vrei să le transmiți. Orice afacere implică oameni şi așa cum se știe, oamenii reprezintă capitalul cel mai de preţ într-o afacere. 

De exemplu, momentul actual este unul în care poți pune accent pe latura umană, astfel cu ocazia Paștelui, bazează-te pe tradiția de a face urări și poate de a trimite cadouri corporate de Paște și transmite mesaje speciale pentru angajați, colaboratori, parteneri de afaceri, către acei oameni cărora vrei să le exprimi recunoștința, mulțumirea, gândurile tale frumoase. 

3 motive să acorzi importanță comunicării în afaceri

Nu există un manual care să îți spună „Acest mijloc de comunicare în afaceri este cel mai bun”. Dar, există o mulțime de motive pentru care comunicarea în afaceri este vitală:

1. Consolidezi relația cu clienții 

O companie nu va reuși fără clienții săi, iar comunicarea cu aceștia în mod eficient este, de asemenea, una dintre modalitățile esențiale de a crea loialitatea clienților în afaceri. Fie că vinzi sau livrezi produse sau servicii, trebuie să asculți și să înțelegi nevoile clienților tăi și să le oferi un serviciu excelent de comunicare, răspunzând la întrebările lor. Atunci când comunici cu ei, este esențial să fiți atenți, politicoși și eficienți.

2. Construiești o echipă puternică

O companie are nevoie de lideri buni pentru a încuraja angajații să își atingă obiectivele comune. Cu o comunicare deschisă, membrii unei echipe își cunosc responsabilitățile și știu când când trebuie să ceară ajutor sau când trebuie să-l ofere. Mai mult decât atât, comunicarea profesională poate dezvolta o atmosferă pozitivă la locul de muncă. Când echipa începe să se cunoască, se întărește moralul echipei, care contribuie la productivitatea companiei.

comunicarea in afaceri

3. Întărești relația cu partenerii

Lumea de afaceri de astăzi se bazează pe relații în atâtea moduri. Indiferent dacă negociezi un nou contract cu un furnizor sau discuți o eventuală colaborare, relațiile sunt fundamentul succesului. Comunicarea este baza relațiilor puternice. Un exemplu de creare a unei fundații pentru succes ar putea fi trimiterea de cadouri corporate cu ocazia unei zile speciale sau într-un moment important al business-ului, fără a încerca însă să vinzi nimic. 

Mesaje de Paște pentru colaboratori și partenerii de afaceri

Gestul de a oferi cadouri corporate este în sine unul frumos, dar în sfera afacerilor poate transmite uneori un mesaj greșit. De aceea, înainte de a trimite un cadou unui partener de afaceri, gândește-te la un mesaj care să se potrivească momentului. 

Noi ți-am pregătit mesaje pe care le poți transmite alături de cadouri corporate, fie pe care le poți transmite telefonic cu ocazia sărbătorii de Paște:

  • Cu ocazia Sărbătorilor de Paști, dorim să vă transmitem aprecirea pentru loialitatea cu care ne-ați onorat de-a lungul anilor. Vă mulțumim pentru acest lucru și suntem mândri că am avut șansa sa colaborăm pe tot parcursul acestor ani! Paște Fericit!
  • Hristos a Înviat! Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru parteneriatul nostru și vă urăm un Paște plin de fericire!
  • Vă mulțumim că ne-ați oferit ocazia de a vă pune la dispoziție serviciile noastre în ultimii ani. Dorim să vă mulțumim pentru încredere și să vă urăm Paște Fericit!
  • La rădăcina bucuriei se află gratitudinea. Nu bucuria ne face recunoscători, ci recunoștința ne umple de bucurie. Suntem recunoscători pentru colaborarea noastră și vă mulțumim pentru tot ce am realizat împreună. Paște Fericit!
  • Vrem să vă mulțumim și totodată să vă asigurăm că veți avea întotdeauna un partener de nădejde în compania noastră. Paște Fericit!
  • Vă mulțumim pentru încredere, pentru că ați fost cu noi de la bun început, ne-ați susținut în momentele dificile, de aceea vă transmitem gândurile noastre bune și vă urăm un Paște Fericit!

Așa cum comunicarea este vitală în viața de zi cu zi, la fel se întâmplă și în lumea afacerilor. Companiile, ca și oamenii, trebuie să comunice pentru a supraviețui pe piață. Noi, Debonaire.ro, îți suntem alături în acest proces și te asigurăm că te vom ajuta cu cele mai frumoase cadouri corporate personalizate de Paște pentru experiențe unice! 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!