Cum știi că alegi produse gourmet: descoperă arta bunului gust

Cum știi că alegi produse gourmet: descoperă arta bunului gust

Poate că ai mai auzit cuvântul „gourmet” dar ți s-a părut întotdeauna sofisticat și l-ai asociat adesea cu maeștrii bucătari? Ei bine nu, nu trebuie să fii neapărat „master chef”, ca să pregătești o cină la înălțime, la înălțimea tuturor așteptărilor evident. De exemplu, o cină gourmet trebuie să fie într-adevăr mai deosebită de ceea ce preparăm la o masă tradițională, să aduca ceva nou, inedit și savuros. Dar, nu cantitatea este ceea ce contează, ci calitatea și fantezia îmbinării ingredientelor.

Ce înseamnă gourmet?

Gourmet este un concept asociat artelor culinare, mâncare și băutură fină, sau bucătăriei haute, care se caracterizează prin preparate rafinate, chiar elaborate și prezentări de mese echilibrate estetic. Mâncarea gastronomică tinde să fie servită în porții mai mici, mai scumpe. De asemenea, se bazează și pe interacțiuni interculturale atunci când vine vorba de Gourmet, introducând noi ingrediente, materiale și practici din diverse culturi.

Bucătăria gourmet reprezintă zona de top a mâncărurilor și gătitului, acolo unde întâlnești preparate care par imposibil de pregătit acasă, fără studii și experiență de câțiva ani în gastronomie. Gourmet pune preț pe explorarea teoretică, mai degrabă, a mâncării. Pe baza informațiilor despre mâncare, bucătarii gourmet îmbină ingrediente, arome și culori, pentru a crea un meniu cu gust distinctiv și prezentare inedită. Calitatea superioară și prezentarea sofisticată se îmbină astfel încât să creeze un preparat diferit, unic.

produse gourmet

Cum alegi produse gourmet?

Preparatele gourmet se definesc ca fiind acele preparate de bună calitate, pregătite cu foarte multă grijă și prezentate într-un mod artistic. Dar, alegerea produselor gourmet ține cont și de fantezia fiecăruia, deschiderea către gusturi noi, pentru că vorbim de alimente pe care nu le consumăm în fiecare zi. 

Produsele considerate gourmet de majoritatea specialiștilor în arta culinară sunt:

 • foie gras
 • caviar
 • trufe
 • escargot
 • soiuri de brânză nobilă
 • ciocolată rafinată
 • cafea
 • vinuri cu etichetă nobilă

Dacă vei întreba un chef, un critic culinar sau un expert în etica bucătăriei despre ce face un preparat să fie gourmet îți va răspunde că un element esențial îl constituie surpriza pe care o încerci când testezi acel preparat.

Surpriza se referă la combinații spectaculoase de gusturi, arome, texturi sau ingrediente care te iau complet pe nepregătite și au darul de a transforma actul de a mânca într-o experiență de viață. Vorbim aici nu numai de o combinație clasică de carne cu fructe, de exemplu, ci și de alăturarea gustoasă și surprinzătoare de arome diferite – pe care nu le-ai asocia în mod normal – dar care îți produc revelații.

produse gourmet

În ce situații poți opta pentru produse gourmet?

Produsele gourmet sunt cadouri de calitate superioară, de lux, care se pot oferi atât membrilor familiei, cât și angajaților sau partenerilor de afaceri. Poți alege produse în situații de genul:

 • Cadouri pentru partenerii de afaceri. În relațiile de afaceri, oferirea de cadouri corporate a devenit un gest de curtoazie profesională, cu scopul dezvoltării relațiilor economice. Dar, oferirea de cadouri corporate trebuie făcută cu mult tact, deoarece modul în care alegi acel cadou și mesajul pe care îl va transmite poate să consolideze relația de parteneriat în care te afli. Produsele gourmet sunt un semn de respect cu care te vei face cu siguranță remarcat.
 • Cadouri pentru angajați. Recompensarea muncii este o modalitate excelentă de a-ți motiva angajații. Coșurile cu produse gourmet și recompensele financiare sunt importante și un factor motivațional extrem de mare deoarece satisfac o serie de nevoi principale ale oamenilor. Ele sunt unul dintre cele mai bune moduri de a sprijini, bine şi eficient, comportamentul angajaţilor şi de a-i ajuta să fie mulţumiţi de ceea ce fac și de compania în care lucrează.
 • Cadouri pentru familie. De Paște sau de Crăciun, coșurile cadou cu produse gourmet internaționale sau tradiționale vor îmbelșuga masa celor dragi. Dacă vrei să oferi produse gourmet celor dragi, noi îți suntem alături cu coșuri de Paște de care să se bucure întreaga familie: mama de cozonacii rumeni, tata de un vin franțuzesc, copiii de ciocolata belgiană, iar invitații de un mousse cu carne de mistreț, de un salam cu carne de struț, produs uscat și afumat la fum rece de stejar și de o peltea de gutui și mere 100% naturală.
 • Cină romantică. Dacă vrei să-i pregătești o cină specială persoanei dragi, dar simți că toate ideile originale au fost epuizate, apelează la produse gourmet. Cu o masă în stil gourmet o vei surprinde în mod cert și în plus vă poate oferi amândurora acel element de inedit și sofisticat ce va crea o amotsferă specială.
 • Petrecere specială. Botezul copilului sau celebrarea a 25 de ani de la căsătorie pot fi două momente importante când poți să le oferi invitaților tăi produse de calitate superioară ca semn al aprecierii că sunt alături de tine. Mai ales dacă vorbim de o petrecere restrânsă ca număr de persoane, din care fac parte membrii familiei și prietenii cei mai apropiați, în mod cert te încurajăm să pui accent pe calitatea produselor.  

Cosurile Debonaire conțin produse gourmet cu arome care te vor surprinde pe tine sau pe cei cărorra vrei să le faci o surpriză. De la salamurile de vânat la mousse-urile și terinele cu combinații suprinzătoare de gusturi, suntem dedicați artelor culinare în totalitatea lor și descoperirii de noi gusturi rafinate și rare care să-i încânte și pe cei mai pretențioși dintre gurmanzi. 

De asemenea, pe lângă clasicele coșuri cu băuturi fine și dulciuri rafinate din diverite zone internaționale, colecțiile noastre de coșuri cadou corporate includ și o selecție de produse tradiționale românești. Dezvoltăm permanent această categorie de cadouri și promovăm cu mare drag producătorii autohtoni de produse românești: dulcețuri în diverse combinații, miere de albine, carnați de vânat, țuică și cozonac tradițional. 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!