Echipe mici, cadouri mari: Cine și cum se ocupă de cadou pentru șefa

Echipe mici, cadouri mari: Cine și cum se ocupă de cadou pentru șefa

Să fie original, să-l poarte cu plăcere, să fie util? Eticheta de business spune că nu e obligatoriu să-i iei un cadou șefului, însă cum a-i putea să nu faci acest lucru pentru persoana cu care petreci mai mult de jumătate dintr-o zi, omul care ți-a dat încredere, te-a inspirat și motivat în proiectele profesionale, ți-a fost alături când ai avut o problemă importantă de rezolvat în viața personală. 

Un cadou pentru șefa ta poate fi acel „Mulțumesc!” din inimă pe care nu știi niciodată cum să-l spui în așa măsură încât să-ți simtă recunoștința pe care i-o porți. 

E adevărat că atunci când ne referim la cadouri pentru job, vorbim mai degrabă de cadouri corporate, însă lucrurile nu trebuie să se întâmple chiar așa. Într-o echipă mică, unde oamenii se cunosc foarte bine, își știu pasiunile și hobby-urile, preferințele și gusturile, cadoul poate însemna mai mult decât un gest frumos. Un cadou pentru șefa va onora o relație frumoasă profesională, va trasnmite aprecierea pe care i-o purtați. 

Îți povestim în cele ce urmează criteriile care ar trebui să răspundă la numele de cadou perfect pentru șefa.

Cadou pentru șefa, punem toți bani la comun sau cadou individual?

Bunul simț și regulile nescrise ale biroului cer să întrebi colegii de birou (în situația în care ești angajat nou) dacă obișnuiesc să cumpere un cadou pentru șefa, cu ce ocazii, și dacă este vorba de un cadou colectiv. Cea mai întâlnită situație este cea în care toți colegii de birou pun bani la comun, după ce întreaga echipă s-a sfătuit în legătură cu ceea ce urmează să îi oferiți șefei voastre. 

Dacă nu va fi un cadou pentru șefa colectiv, pentru că tu ești singurul angajat sau ești un colaborator, orientează-te către un cadou individual, însă fără să pierzi din nota business. Acesta trebuie să denote simplitate, să nu fie un cadou care transmite o tentă personală sau exagerat de scump, pentru că altfel va părea că încerci să-ți mituiești șefa, să o îmbunezi.

cadou pentru sefa

Cadou pentru șefa în funcție de ocazie

Există o mulțime de criterii de la care să pornești în alegerea cadoului pentru șefa, cea mai întâlnită situație fiind cea legată de un eveniment. Pornind de la cele mai des întâlnite ocazii, vom povesti care sunt cele mai inspirate tipuri de cadouri pentru manageri, mai exact pentru șefa ta pentru a-i transmite respectul și recunoștința pe care i le porți.

  • Cadou pentru șefa de ziua de naștere

Chiar dacă vorbim de un om de business, cadoul pentru șefa ta trebuie nu trebuie să fie nici prea personal, dar nici prea profesional. Totuși, este vorba de ziua ei de naștere, un eveniment care transmite bucurie și o stare de bine. Măcar în această zi este indicat să lăsați stresul deoparte și să vorbiți despre pasiuni, lucruri comune care vă plac, altfel de interese în afară de cele profesionale care vă unesc. Cadoul pentru șefa de ziua ei trebuie să fie elegant și rafinat, și în niciun caz într-o notă foarte profesională. Uită de agende și pixuri, totuși e vorba de ziua ei de naștere!

În principiu, dacă poți să numești câteva obiceiuri pe care șefa ta le face în timpul liber, înseamnă că o cunoști cât de cât, și te poți aventura în a-i cumpăra un cadou cu tentă personală, de genul bijuteriilor, mai ales dacă știi exact ce firme preferă. De asemenea, dacă știi că este mare amatoare de drumeții pe munte, atunci un cadou pentru șefa ta care credem că ia-r plăcea foarte mult de ziua ei va fi un rucsac profesional de munte.

  • Cadou pentru șefa de ziua companiei

Arta a încântat dintotdeauna ochii privitorilor, așadar cu ocazia zilei companiei din care faci parte, îți poți încânta șefa cu un cadou deosebit pentru birou. Poate fi vorba de un tablou, un ceas de perete sau o statuetă deosebită pentru recepția companiei. Încearcă totuși să nu cazi în clișee, alege obiecte inedite, cu forme unice, poate chiar obiecte de colecție sau în ediții limitate. Mai ales dacă vrobim de câteva zeci de persoane, un cadou pentru șefa nu ar trebui să reprezinte o gaură în buget dacă vă decideți pentru o piesă mai exclusivistă. Totuși ziua companiei este o zi importantă pentru fiecare angajat în parte, iar un cadou pentru șefa, omul care are grijă ca fiecare angajat să fie plătit conform performanțelor sale.   

  • Cadou pentru șefa de Sărbători

Dacă nu ți-ai văzut șefa purtând un fular gros de iarnă, poate că nici nu ar trebui să-i cumperi unul! Chiar dacă vorbim de sărbătorile de iarnă, de zăpadă, iar gândul la frigul năprasnic nu-ți dă pace, nu înseamnă că un astfel de obiect va fi un bun cadou pentru șefa

Mai degrabă, dacă știi despre șefa ta că preferă bucătăria franțuzească, obișnuiește să vă vorbească despre rețete culinare pariziene, un cadou mai potrivit cu ocazia sărbătorilor ar putea fi un coș cu delicatese franțuzești  Maison Jean Larnaudie. Cu siguranță o va impresiona faptul că ați reținut aceste detalii și faptul că va avea o masă de sărbători în stil gourmet.

cosuri cadou

 

  • Cadou pentru șefa pentru succesul unui proiect

Succesul unui proiect nu mai este ceva personal si, drept urmare, un cadou pentru șefa nu trebuie să fie o replică a pasiunilor și preferintelor ei, ci poate fi un cadou de care să se bucure întreaga echipă, de ce nu! În felul acesta, șefa va fi impresionată de spiritul de echipă de care dați dovadă și va aprecia mai mult cadoul vostru. Cea mai bună variantde cadou sunt coșuri cadou cu diverse produse, de la ciocolată, ceai, cafea la băuturi rafinate, care să bucure fiecare degustător în parte.

Indiferent că faci parte dintr-o echipă mare sau mică, pentru a-ți sărbători șefa așa cum se cuvine, dăruiește-i un cadou care arată că v-ați gândit la ceea ce o preocupă, fie că este vorba de job sau pasiunile ei. Când oferi un cadou nu este vorba de a impresiona pe cineva, indiferent că îți este șef sau prieten, ci de a aduce bucurie în suflete. 

Bucuria de a dărui trebuie să se îmbine cu bucuria de a primi, iar ceea ce derivă din acest sentiment nu poate decât să creeze lucruri frumoase. Viața nu înseamnă doar perseverență și succese, taskuri de serviciu și evenimente, înseamnă și prietenie, legătură, încredere în ceea ce ne definește pe noi ca oameni!

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!