Idei de cadouri corporate care întăresc relațiile profesionale

Idei de cadouri corporate care întăresc relațiile profesionale

Cadourile corporate sunt un concept relațiv nou, ce a apărut odată cu dezvoltarea rapidă a mediului de afaceri din țara noastră și cu apariția corporațiilor în multe orașe mari. De aceea, aceste cadouri corporate sunt special gândite de către conducerea unei companii și se adresează în mare parte angajaților, colaboratorilor, partenerilor de afaceri sau clienților business. Se axează mai mult pe relațiile profesionale și pe atingerea unor obiective de aceeași natură. Se consideră că un astfel de dar ar trebui să fie puțin mai formal, elegant, dar în același timp original, stilat și, dacă se preferă, chiar personalizat.

Reguli pentru cadourile corporate

Mediul de business impune o anumită etichetă în ceea ce privește alegerea și implicit dăruirea de cadouri corporate fiind esențial să urmezi câteva reguli de bază. Însă, tocmai pentru că este vorba de un domeniu caracterizat de o mulțime de reguli și principii, este esențial să mizezi pe simplitate, eleganță și profesionalism. Cadourile mult prea intime nu sunt deloc recomandate.

  • Ai grijă să transmiți un mesaj clar și sincer – Nu deveni, totuși, prea personal, ia în calcul mai ales felul în care decurg relațiile profesionale. Cadoul ar trebui să integreze caracteristici speciale și ingenioase, un tablou personalizat sau unul care ilustrează logo-ul firmei reprezintă variante sigure, cu care nu vei da greș. De asemenea, obiectele hand-made te vor ajuta să aduci un plus de autenticitate momentului. Nu uita însă că va trebui să adaugi și un aranjament floral inedit în cazul în care darul este destinat unei femei. 
  • Consultă-ți echipa – Chiar și atunci când vine vorba de alegerea de cadouri corporate, lucrul în echipă este recomandat. Ascultă cu atenție fiecare părere și alege cele mai inovative idei. Un cadou colectiv va spune mai multe lucruri decât unul oferit individual și va întări legăturile create în interiorul echipei. 
  • Acordă atenție împachetării – Felul în care este împachetat cadoul este unul dintre cele mai importante aspecte, fiind primul detaliu care va stârni atenția. În plus, este primul indiciu despre interesul exercitat de cel care a oferit darul. Încearcă să alegi un ambalaj personalizat și împachetează cadoul cu grijă. Pentru un plus de creativitate poți alege chiar stickere cu logo-ul firmei la care lucrezi.

De ce să oferi cadouri corporate angajaților și colaboratorilor tăi

Relația dintre companie și angajați, angajați și șefi, companie și clienți, companie și parteneri, este foarte importantă și de aceea este recomandat să te asiguri că aceste relații sunt în cei mai buni termeni. Cu ajutorul acestor cadouri corporate, poți să le arăți tuturor cat de importanți sunt pentru tine. Pe de altă parte, angajații sunt o parte deosebit de importantă pentru creșterea unei companii. Este necesar să îți apreciezi întotdeauna angajații, în orice moment ai ocazia. Acesta este motivul pentru care, în calitate de manager al unei companii, este important să le oferi angajaților tăi mici cadouri din când în când, în special cu ocazia unor evenimente speciale.

Cadourile corporate sunt o formă de apreciere și aduc pozitivitate 

Construirea unei relații bazate pe încredere cu angajații este un pas deosebit de important atunci când îți dorești ca afacerea ta să crească și să își atingă obiectivele propuse. Angajații subevaluati nu sunt la fel de fericiti și sunt mai puțin productivi, iar având o forță de muncă ineficientă există riscul să creezi și o atmosferă negativă la birou. Utilizând cadouri corporate sub forma unor coșuri cu produse tradiționale pentru sărbătorile importante așa cum sunt Paștele și Crăciunul, fiecare manager va reuși să construiască în firma să un mediu prietenos și pozitiv. 

Cadourile corporate sunt o modalitate eficientă de marketing 

Utilizând cadouri corporate, vei putea să te diferențiezi de concurență. În prezent, sunt tot mai multe afaceri noi care apar zi de zi și este important să creezi avantaje competitive. Cadourile corporate sunt cele care vor face de foarte multe ori diferența și vor dovedi că ai un brand căruia îi pasă în mod real de clienți. De asemenea, aceste cadouri corporate dovedesc și faptul că ești dispus să îți depășesti concurența prin grija pe care o acorzi tuturor persoanelor cu care colaborezi.

Cadourile corporate oferă motivație angajaților

Dacă în calitate de companie, cauți o modalitate de a-ți motiva angajații să lucreze mai mult, aceste cadouri corporate sunt modalitatea ideală de a face acest lucru. Cele mai multe companii de succes au descoperit că oferirea în dar a cadourilor corporate e una din cele mai bune modalități de a-și motiva angajații. Studiile au arătat că o companie care oferă angajaților astfel de cadouri are întotdeauna mai mult succes decât una care alege să nu facă acest lucru.

Idei de cadouri corporate care întăresc relațiile profesionale

Există multe opțiuni potrivite pentru cadourile corporate. Acestea nu sunt în general cadouri foarte costisitoare, dar pentru că unele companii au un număr mare de angajați, acestea sunt achiziționate în cantități mari. Mesajul acestor cadouri corporate nu se referă la natura scumpă a cadoului, este vorba de intenția din spatele acestuia.

  • Cadouri corporate simple și de efect

Agendele sunt printre cele mai banale dei de cadou pe care companiile le oferă angajaților lor. Totuși, sunt destul de apreciate chiar dacă nu e neapărat un cadou scump, oricine are nevoie la un moment dat în viață de o agendă pe care să noteze chestiunile importante. Secretul este, însă, să alegi un model special și, în locul numelui companiei să fie gravat chiar numele celui care o va primi. Agendele personalizate sunt cadouri la modă ce pot fi dăruite angajaţilor, șefilor, clienților, partenerilor de afaceri și investitorilor, fiind adevărate obiecte promoţionale menite să popularizeze numele unui brand și să întărească relațiile profesionale.

  • Cadouri corporate inedite și de ținut minte

Dacă vrei să ieși puțin din rutina cadourilor clasice și să oferi ceva cu adevărat memorabil, încearcă cu accesoriu brodat cu numele destinatarului. O cravată, un papion, o eșarfă cu numele lor (sau cu un citat de ținut minte) este o idee reușită. De asemenea, poți personaliza cu ajutorul tehnicii de serigrafie o mulțime de accesorii, de la tricouri până la plase din pânză.

  • Cadouri corporate clasice și mereu apreciate

O sticlă de vin, de șampanie sau dintr-o băutură fină, specială, este o idee clasică de cadou, dar și un produs foarte apreciat. Este un cadou cu care știi sigur că nu dai greș. Adaugă un bilet cu un mesaj bine gândit și ai un cadou care-i va face cu siguranță ziua mai frumoasă partenerului tău.

  • Cadouri corporate la liberă alegere 

Un principiu de luat în considerare atunci când achiziționezi cadouri corporate este utilitatea lor și ce poate fi oare mai util decât un obiect pe care să ți-l achiziționezi singur? Tocmai de aceea voucherele (gift card) la diferite magazine sunt ideale. Astfel de carduri se găsesc în majoritatea magazinelor de cosmetice, de obiecte decorative sau în cele de electronice.

  • Cadouri corporate de nerefuzat

Dacă până nu demult, oamenii de afaceri alegeau să ofere cadouri corporate sub forma unor agende personalizate, pixuri sau rame foto, acum investesc în coșuri cadou pentru a-și surprinde angajații și colaboratorii. Acestea reprezintă cea mai buna variantă pentru ca oamenii din mediul business să își arate recunoștința sau respectul și considerația față de un șef, un manager, un important furnizor sau colaborator, și chiar pentru angajați.

La ocazii speciale o idee utilă este oferirea unor coșuri cu produse gourmet– brânzeturi alese, un vin special, dulciuri precum trufele sau bomboanele de ciocolată belgiană. Fă-ți colegii și angajații să zâmbească și să se simtă apreciați, oferindu-le cadoul potrivit. Doamnele vor adora cafeaua de calitate din aceste coșuri cadou, în timp ce întregul colectiv se va înfrupta dintr-un delicios cozonac tradițional sau dintr-un pannetonne. Avantajele unui coș cadou sunt evidente atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Cadourile de acest fel crează legături, ajută la consolidarea relațiilor dintre oamenii de la birou și destind atmosfera din jur.

Dacă ai parteneri din afara țării, ai putea să alegi coșuri cu produse tradiționale românești – dulcețuri, vin sau palincă și un ștergar cu motive populare românești.

Succesele, realizările, precum și ocaziile speciale și nu numai, trebuie marcate ca atare pentru a motiva și a recompensa într-un fel rezultatele echipei. Aceste momente speciale din viața companiei sunt ocaziile perfecte pentru a oferi cadouri corporate. Unul dintre cele mai bune momente de a oferi daruri angajaților, partenerilor sau colaboratorilor, este, cu siguranță, Crăciunul. Cadourile corporate sunt indispensabile pentru orice companie care se respectă, iar Debonaire oferă produse de o calitate incontestabilă. Toate cadourile business oferite spun povești despre aromele speciale de Crăciun și sunt create cu o atenție specială acordată detaliilor.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!