Strategii de motivare a angajaților și păstrarea celor mai buni

Strategii de motivare a angajaților și păstrarea celor mai buni

Motivarea angajaților este un aspect critic în orice companie. Ceea ce ar trebui să fie o rutină obișnuită, devine de multe ori o corvoadă. Dacă ai încercat o varietate de stimulente, dar încă nivelul motivației angajaților din compania ta este foarte scăzut, poate că ar trebui să găsești noi modalități creative de a-ți motiva angajații.

În acest articol, ne-am propus să îți spunem cât de importantă este motivarea angajaților și mai ales ce strategii să abordezi dacă vrei ca lucrurile să meargă în direcția bună pentru toate părțile implicate.

De ce este importantă motivarea angajaților

Angajații motivați contribuie în primul rând la creșterea productivității companiei și pot permite unei organizații să atingă niveluri mai ridicate de producție. Și este destul de logic, imaginează-ți că ai un angajat care nu este motivat de locul de muncă. Probabil va folosi timpul la biroul fie navigând pe internet pentru a se distra sau chiar pentru a căuta un alt loc de muncă. 

Însă, atunci când un angajat este mulțumit de locul său de muncă, cel mai probabil va depune tot efortul să-și păstreze acel loc de muncă, adică va da tot ce este mai bun să-și facă munca așa cum trebuie. Un angajat motivat este un angajat care își îndeplinește obiectivele, iar odată ce va face o legătură între eforturi, rezultate și recompense, acest aspect îl va motiva în continuare să lucreze la un nivel mai înalt. 

Strategii de motivare a angajaților 

Motivarea oamenilor este cea mai mare provocare a managementului contemporan. Acest lucru este în special valabil pentru companiile care îşi propun să se distingă de concurenţă prin servicii de calitate. Dacă angajatul este motivat, va avea o productivitate mai mare cu 40%, spun specialiștii.

1. Îmbunătățește comunicarea cu angajații

Cel mai simplu mod de a crește motivația angajaților este să pui accent pe o comunicare deschisă, pozitivă, la locul de muncă. Și nu ne referim doar prin a trimite e-mailuri de mulțumire și încurajare, ci să te asiguri că vorbești cu angajații personal, pe cât este posibil.

Chiar dacă ai un program încărcat, în calitate de manager încearcă să-ți rezervi ceva timp în fiecare zi pentru a discuta cu angajații sau de ce nu te poți alătura în timpul pauzelor de cafea sau masă în loc să stai la birou. Făcând acest lucru, îi faci pe angajați să se simtă ca și cum ai face parte din echipă; te vor percepe ca un lider în loc de... șeful. Specialiștii sunt de părere că discuțiile și comunicarea în echipă sunt foarte valoroase.

motivarea angajatilor

2. Oferă suport angajaților noi

Încă din prima dimineaţă în care vine la job, noul angajat ar trebui să găsească pe masa de lucru calculatorul pregătit cu parolele de acces şi programele activate. Oferiți-i o agendă, instrumente de scris și o cană de cafea. Ulterior, discutați despre proiectele în derulare și oferiți-i informațiile pentru a se pune la curent cu modul de lucru. Ideea de bază este să încercați cu toții să-l faceţi să se simtă ca şi când ar lucra aici de mai mult timp şi chiar e indicat să-l lăsați să înceapă imediat. 

Faptul de a-i da imediat o sarcină reală pe care să o poată realiza, s-a dovedit a fi o strategie care s-a dovedit că include noii angajaţi într-un sistem de valori proactive şi productive încă din primele zile. Atunci când noii angajaţi sunt introduşi în mod corect în mediul de lucru, aceştia vor fi mai motivaţi şi mai dedicaţi jobului şi companiei.

3. Acordă recompense financiare

Compania Royal Appliance din Cleveland îşi recompensează angajaţii livrându-le coșuri cadou cu alimente la birou și chiar acasă la domiciliu (coşuri cu fructe, coșuri cu produse internaționale sau tradiționale, coșuri cu dulciuri), deoarece, după cum se știe: „mâncarea îi face pe oameni mai fericiţi”. Bineînțeles că și recompensele financiare sunt importante și un factor motivațional extrem de mare deoarece satisfac o serie de nevoi principale ale oamenilor. Ele sunt unul dintre cele mai bune moduri de a sprijini, bine şi eficient, comportamentul angajaţilor şi de a-i ajuta să fie mulţumiţi de ceea ce fac și de compania în care lucrează.

cadouri angajati

4. Redu nivelul stresului 

Studii efectuate pe tema stresului angajaților au relevat faptul că doi din cinci angajați susțin că stresul le-a afectat starea de sănătate. În aceste condiții, este de înțeles de ce angajații stresați sunt mai puțin productivi, își iau mai multe zile de concediu medical și, în cele din urmă, devin demotivați. 

Tot mai mulți angajați din ziua de azi își doresc să aibă un program flexibil, care să le permită să aibă un echilibru între viața de familie, să nu rateze momente importante din viața lor sau a celor dragi. Dacă activitatea pe care o desfășoară compania permite și lucrul de acasă sau o flexibilitate a programului, nu ezita să le oferi angajaților această posibilitate. Pe de altă parte, este și o metodă de a-i responsabiliza pe oameni, pentru că vor aprecia faptul că ai încredere în ei. 

5. Creează oportunități de dezvoltare profesională

Majoritatea angajaților își doresc să-și îmbunătățească permanent abilitățile și competențele profesionale. Susținerea dezvoltării angajaților este un beneficiu pentru companie, pentru eficiența echipei și a proiectelor dezvoltate, mai ales în condițiile actuale de lucru în care totul se schimbă. Cunoașterea reprezintă resursa fundamentală a companiilor. Pentru a stimula angajații să învețe, este important să identificați stilurile de învățare, să stabiliți obiective care corespund cu cele profesionale si personale, să definiți beneficiile pe termen scurt și să încurajați învățarea în grup.

Motivația este o energie puternică care stimulează angajații, pentru a ajunge la potențialul lor maxim de productivitate. Stabilirea și atingerea obiectivelor, așteptările clare, recunoașterea, feedback-ul, precum și încurajarea din partea managementului contribuie la creșterea motivației la locul de muncă. Angajatul înflorește într-un mediu de muncă pozitiv, motiv pentru care atât de mulți lideri doresc să învețe noi modalități de motivare a forței de muncă.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

0371-133.753 office@debonaire.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!