Transportul este gratuit oriunde în țară (în rețeaua Fan Courier/Pallex/Raben) și în București/Ilfov (cu flota Debonaire), la o singură locație, indiferent de valoarea comenzii.

Termenul de livrare a comenzii este de aproximativ 5 zile lucrătoare de la confirmarea plății, sau la o dată ulterioară planificată de comun acord.
În raport cu diverși factori (ex. personalizare decorațiuni și obiecte promoționale, disponibilitate stocuri, gradul de ocupare în atelier, s.a), termenul poate fi redus sau extins cu acordul clientului.

Pentru cadourile care conțin produse BergHoff, termenul de livrare poate fi extins până la aprox. 3 săptămâni.

Costul cutiilor de transport, a protecției cu pernuțe aer sau a paleților se comunică în funcție de caracteristicile comenzii și se refacturează Cumpărătorului.
Valoarea taxelor suplimentare privind livrarea în afara rețelei Fan Courier/Pallex/Raben, se refacturează Cumpărătorului. Debonaire își rezervă dreptul de a decide modalitatea de transport (paletizat/colete), în coroborare cu aspecte privind siguranța transportului și optimizarea costurilor, cu informarea Cumpărătorului.

Pentru comenzile a căror livrare implică mai mult de 1 locație (inclusiv București și Ilfov), transportul se poate realiza prin transportator contractat de către Debonaire, cu refacturarea ulterioară a costurilor de livrare și ambalare.

Transport prin curier/transportator indicat de către client
La alegerea acestei opțiuni de livrare îți vom comunica informațiile necesare (zi, adresa și program depozit, persoană de contact), iar tu vei transmite aceste informații transportatorului agreat. Plata pentru transport este în sarcina ta, indiferent de valoarea comenzii către noi. Întârzierea la programare implică facturarea costurilor de depozitare.

Livrare locatii multiple
La cerere, se poate asigura transportul în locații multiple, contra-cost, cu rugamintea să ne contactezi pentru a stabili detaliile și disponibilitatea.

Politică de Retur

Produsele pot fi returnate în următoarele cazuri:
• Produsele personalizate se returnează doar în cazurile în care personalizarea este greșită (nu se respectă design-ul pus la dispoziție de către client).
• Produsele personalizate se returnează doar în cazurile în care produsul personalizat este deteriorat și clientul face dovada unui proces verbal de constatare emis de către firma de curierat. În aceste cazuri produsul personalizat deteriorat se înlocuiește în termen de 7 zile lucrătoare. Lipsa acestui proces verbal de constatare anulează returul.
• Cadourile care conțin produsele nepersonalizate se pot returna în urmatoarele cazuri:
- produsele primite nu sunt cele comandate
- produsele primite sunt cele comandate dar ca urmare a manipulării și a transportului, produsele sunt deteriorate. În acest caz, produsele se returnează doar ca urmare a unui proces verbal de constatare de la firma de curierat. Lipsa acestui proces verbal de constatare anulează returul
- produsele food nu se află în perioada de valabilitate, menționată pe ambalaj