Termeni și condiții Debonaire.ro Versiunea 2.0 din 1 septembrie 2023

Achiziția Bunurilor și Serviciilor de pe www.debonaire.ro este destinată exclusiv persoanelor juridice. Nu vindem către persoane fizice/consumatori.

Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către Mercurius Design SRL prin intermediul magazinului virtual www.debonaire.ro, către Cumpărător și pot fi modificate oricând de către Mercurius Design SRL. Versiunea aplicabila unei comenzi realizate este aceea în vigoare la momentul la care s-a plasat Comanda de către Cumpărător.

1. DEFINIȚII
Astfel, următorii termeni înseamnă:
Vânzător - societatea Mercurius Design SRL, cu sediul social în București, Bd. Theodor Pallady nr. 287, Sector 3 Cod 032258, înregistrată la Registrul Comerțului: J40/1277/2008, CIF RO23144706, administrator al site-ului debonaire.ro.
Utilizator – persoană fizică desemnată de Cumpărător în relația cu Vânzătorul.
Cumpărător - persoană juridică / entitate juridică care își face un cont pe Debonaire.ro sau care emite o Comandă. Debonaire.ro nu vinde către persoane fizice/consumatori.
Bunuri și Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate Cumpărătorului de către Vânzător.
Comandă - document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile, iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata aferentă acestora.
Contract - Comandă confirmată de către Vânzător.
Specificații - toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor, așa cum sunt precizate în Comandă.
Drepturi de proprietate intelectuală (DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, drepturi de autor și drepturi conexe, drepturi sui-generis pentru bazele de date, desene și modele industriale, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare dintre elementele menționate mai sus, inclusiv bunurile și serviciile.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei Comenzi electronice pe site-ul www.debonaire.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.
Comanda va fi compusă din următoarele documente:
- Comanda și condițiile sale specifice;
- Specificațiile Cumpărătorului (unde este cazul)
- Termeni și Condiții.
Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
Confirmarea Comenzii se face electronic.
Toate comenzile și deschiderea contului implica acceptarea de către Cumpărător a prezentelor termeni și condiții.
Comenzile se pot transmit și pe e-mail la office@debonaire.ro, specificând detaliile referitoare la: codul produsului, cantitatea, data de livrare agreată și adresa de livrare, persoana de contact și datele de facturare, personalizarea decorațiunilor și produselor promoționale.
Componența cadoului sau/și cantitatea nu pot fi modificate ulterior confirmării finale a comenzii. Orice suplimentare ulterioară a cantității se procesează ca o nouă comandă.

3. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ (DPI)
“Debonaire” este marcă înregistrată conform Certificat de înregistrare a mărcii nr. 142324, emis de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.
Întregul conținut al site-ului Debonaire.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, scripturi, programe și alte opere originale - este proprietatea Vânzătorului și a furnizorilor săi și este apărat de legislația DPI. Cumpărătorul înțelege și respectă DPI și nu va dezvălui unei terțe părți sau nu va face publice, în orice mod, nici una dintre operele purtătoare de DPI.

4. OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI
a) Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile și Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;
b) Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerență a structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă Vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;
c) Comunicarea cu magazinul virtual se poate face prin interacțiunea cu acesta sau prin modalitățile menționate la secțiunea Contact. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta;
d) În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, www.debonaire.ro își rezervă dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vederea protejării informației din cadrul site-ului.

5. OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORILOR
a) Se obligă să respecte în totalitate prevederile legate de drepturile de autor și protecția datelor cu caracter personal în ceea ce privește datele introduse în sistem.
d) Cumpărătorul este singurul responsabil cu privire la introducerea informațiilor într-un mod corect și complet, precum și cu păstrarea acurateții informațiilor sau a actualizării lor în relația cu Debonaire.ro.
c) Își asuma întreaga răspundere pentru crearea, personalizarea, administrarea, gestionarea, acuratețea și legalitatea informațiilor și a fișierelor trimise, prelucrate sau salvate cu ajutorul Serviciilor oferite.
d) Pentru produsele personalizate, Cumpărătorul are obligația de a da o confirmare fermă și neechivocă de tip Bun de Tipar, înainte de procesarea comenzii de către Vânzător și pentru finalizarea Contractului.
e) Cumpărătorul este de acord ca este singurul responsabil și va despăgubi Vânzătorul pentru orice paguba, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a oricăror acțiuni frauduloase din partea acestuia. Prin prezentul document, Cumpărătorul înțelege și accepta faptul ca Vânzătorul va transmite datele acestuia către organele de ancheta, în cazul în care legea îl obliga sa facă acest lucru.

6. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA
Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul acestuia.

7. ACCEPTARE
Informațiile legate de produsele comercializate sunt cele furnizate de către producători, atât acestea cât și fotografiile fiind afișate cu titlu de prezentare, produsele livrate putând prezenta diferențe ca și culoare, aspect, etc.
În cazul în care Produsele vândute beneficiază de garanție comercială din partea producătorului, acestea vor fi însoțite de certificatul de garanție corespunzător.
Debonaire.ro poate înlocui, cu notificarea și acordul clientului, tipul și marca anumitor produse în cazul în care acestea nu mai sunt disponibile.
Cadourile sunt marcate cu logo Debonaire.

8. PERSONALIZĂRI și CUSTOMIZĂRI
La cerere se pot realiza și alte selecții de produse sau conținutul fiecărui model prezentat poate fi modificat (customizat), conform bugetului sau preferințelor (menționate detaliat), pentru comenzi ce au în vedere minim 100 buc./model.
Ambalajele pot fi personalizate prin aplicarea unui sticker personalizat cu logo.
Colecția include produse food și nonfood, care pot fi personalizate, conform mențiunilor punctuale.
La cerere, se pot realiza în atelierul propriu, decorațiuni din lemn, personalizate prin gravură laser sau print UV, pe baza graficii clientului.
Intenția de a se se insera produse suplimentare, puse la dispoziție de către Cumpărător, se comunică la data confirmării comenzii și se consideră acceptată după confirmarea unui reprezentant Debonaire, în raport cu volumul produselor și dimensiunile ambalajului. Costurile suplimentare privind logistica se comunică în funcție de caracteristicile comenzii.

9. POLITICA DE DISCOUNT
Discount de Fidelitate - acordat companiilor care au comandat cel puțin o dată.
Discount Valoare Totală - acordat pentru comenzi cu valoarea de minim 2.500 lei (fără TVA)
Debonaire.ro poate stabili campanii ce au in vedere acordarea de discount-uri suplimentare, a căror valabilitate este comunicată pe Debonaire.ro.

Pentru oferta de preț personalizată te rugăm să ne transmiți solicitarea pe e-mail la office@debonaire.ro.

10. AVANTAJE FISCALE
Conform art 76, alin. (4) lit. a) din Noul Cod fiscal, cadourile oferite de angajatori salariaților cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Crăciunului, Paștelui, 1 iunie și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, (…) sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoana în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 300 lei.

11. FACTURARE – PLĂȚI și TRANSFERUL PROPRIETĂȚII
Prețurile produselor și serviciilor afișate în cadrul site-ului debonaire.ro sunt afișate în LEI cu și fără TVA.
Datorită numărului mare de produse, există posibilitatea să apară erori în afișarea prețului la anumite produse, iar pentru a evita anumite neplăceri, prețul corect este cel confirmat în prealabil de către Vânzător. În situația afișării unui preț eronat, vom lua toate masurile pentru remedierea erorii cit mai curând posibil. Dacă prețul va fi sub 25% din valoarea normala a unui astfel de produs, acesta va fi considerat neserios și derizoriu, conform art 1665 Cod Civil, iar orice comanda făcută pe baza acestui preț va fi anulata.
Prețul, modalitatea și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Prețurile produselor de pe factura emisă pentru produsul comandat este același cu cel menționat în e-mail și Comandă. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prețurile de vânzare ale produselor din site fără anunțarea în prealabil a clienților.
Comanda se consideră fermă la momentul confirmării plății prin ordin de plată, în baza facturii proforme, emisă după confirmarea comenzii de către unul dintre consultanții Debonaire.
Pentru valori facturate de minim 15.000 lei (fără TVA), modalitatea de plată poate fi negociată.
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare în locația indicată în Comandă, întotdeauna doar după efectuarea plății din partea Cumpărătorului.
Recepția produsului de către Cumpărător confirmă acceptarea acestuia că produsele livrate au fost în stare bună și că acestea au fost conforme cu cerințele și comanda efectuată.
Cumpărătorul se obligă să verifice mărfurile la momentul livrării în prezența reprezentantului operatorului de transport, verificând componența și integritatea comenzii, să corespundă cantivativ și calitativ. Orice neconformitate va fi descrisă într-un proces verbal, specificând cauza. Vă rugăm să ne trimiteți copia documentului în termen de maxim 48 ore de la recepția comenzii la office@debonaire.ro pentru remediere.

12. LIVRARE
Termenul de livrare a comenzii este de aproximativ 5 zile lucrătoare de la confirmarea plății, sau la o dată ulterioară planificată de comun acord. În raport cu diverși factori (ex. personalizare decorațiuni și obiecte promoționale, disponibilitate stocuri, gradul de ocupare în atelier, s.a), termenul poate fi redus sau extins cu acordul clientului. Pentru cadourile care conțin produse BergHoff, termenul de livrare poate fi extins până la aprox. 3 săptămâni.

Transportul este gratuit oriunde în țară (în rețeaua Fan Courier/Pallex/Raben) și în București/Ilfov (cu flota Debonaire), la o singură locație, indiferent de valoarea comenzii.
Costul cutiilor de transport, a protecției cu pernuțe aer sau a paleților se comunică în funcție de caracteristicile comenzii și se refacturează Cumpărătorului.
Valoarea taxelor suplimentare privind livrarea în afara rețelei Fan Courier/Pallex/Raben, se refacturează Cumpărătorului.
Debonaire își rezervă dreptul de a decide modalitatea de transport (paletizat/colete), în coroborare cu aspecte privind siguranța transportului și optimizarea costurilor, cu informarea Cumpărătorului.

Pentru comenzile a căror livrare implică mai mult de 1 locație (inclusiv București și Ilfov), transportul se realizează paletizat/sub forma de colete:
- prin transportator contractat de către Debonaire, cu refacturarea ulterioară a costurilor de livrare
- prin transportator contractat de către Cumpărator.
Cumpărătorul poate opta pentru ridicarea comenzii de la depozitul Debonaire, numai în baza unei programări. Întârzierea la programare implică facturarea costurilor de depozitare.
În cazul în care transportul se realizează prin transportator contractat de către Cumpărător, Vânzătorul nu își asuma riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile din momentul predării acestora către societatea de curierat cu care Cumpărătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Livrarea comenzii presupune transportul acesteia, iar conducătorul autovehiculului ajută la descărcarea produselor din mașină, însă nu și la manipularea lor/urcare la etaj/sortare pe modele, etc.

Debonaire.ro nu vinde produsele afisate în afara României.

13.CONFIDENȚIALITATE
Informațiile de orice natură furnizate Vânzătorului de către Cumpărător pot fi utilizate numai pentru executarea Contractului/Comenzii și pot fi făcute publice numai cu consimțământul scris al Cumpărătorului.
Nici o declarație publică/promovare/comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător cu privire la Comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.
Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, Cumpărătorul oferă transmiterea unei licențe neexclusive, gratuite, nelimitate în timp și spațiu către Vânzători pentru toate drepturile de autor asupra operelor trimise în scopul realizării Comenzii. Cumpărătorul garantează ca este autorul conținutului publicat sau ca are dreptul de a-l publica pe site-ul Debonaire.ro.

14. LIMITAREA RĂSPUNDERII
Vânzătorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte le poate suferi ca rezultat al neîndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și nici pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.
Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.
Vânzătorul își rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adaugă sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului său. De asemenea, își rezerva dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul sau conținut.

15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
15.1 Debonaire.ro – Operator
Prelucrarea datelor cu caracter personal în calitate de operator se face în condițiile stipulate în informarea din Politica de confidențialitate Debonaire.ro
Informația, inclusiv datele personale și datele de contact. pe care dvs. o furnizați despre dvs. sau compania dvs. către Debonaire.ro va fi folosita doar în concordanta cu prezenții termeni și cu politică de confidențialitate, dacă doriți sa cumpărați produsele oferite sau să aveți un cont. Sunteți singurul responsabil cu privire la prezentarea informațiilor intre-un mod corect și complet, ca și cu păstrarea acurateții informațiilor în cadrul Debonaire.ro.
15.2 Debonaire.ro – Persoană Împuternicită
a) În unele circumstanțe specifice pentru unele Comenzi, Vânzătorul va putea avea acces la date cu caracter personal prelucrate de către Cumpărător în calitate de operator sau împuternicit. În acest context și în conformitate cu legislația în vigoare cu privire la protecția datelor cu caracter personal (în special Regulamentul UE 679/2019 – GDPR), Presatorul va fi un împuternicit sau sub-împuternicit, după caz, și va avea obligațiile corespunzătoare legislației aplicabile pentru protecția datelor cu caracter personal.
b) Vânzătorului prelucrează datele personale trimise Cumpărătorului exclusiv conform instrucțiunilor acestuia – doar în scopul realizării activităților Cumpărătorului, conform obiectului acestui contract pe durata aflării lui in vigoare. Tipul de date cu caracter personal și categoriile de persoane sunt precizate pe parcursul activității curente de către Operator.
c) Vânzătorul nu recrutează o altă persoană împuternicită de operator fără a primi în prealabil o autorizație scrisă, specifică sau generală, din partea Cumpărătorului.
d) Vânzătorul are obligația de a adopta măsurile tehnice și organizatorice cu privire la asigurarea securității datelor cu caracter personale prelucrate în numele Cumpărătorului, ca și obligația de a notifica Cumpărătorul de îndată ce aceste măsuri au fost încălcate de către Prestator, angajații săi sau terțe părți. Cumpărătorul are dreptul de a audita masurile de securitate, fie direct, fie prin intermediul unui terț specializat.
e) Vânzătorul nu are dreptul de a folosi datele personale la care are acces în niciun alt scop în afara celui precizat expres de către Cumpărător.
f) Vânzătorul are obligația ca la finalul contractului să șteargă sau să returneze Cumpărătorului toate datele cu caracter personal după încetarea furnizării serviciilor legate de prelucrare și elimină copiile existente.
g) Prezentul articol reprezintă unicul contract între cele două părți cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, în conformitate cu art. 28 din Regulamentul UE 679/2016.

16. FORȚA MAJORĂ
Nici una dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă aceasta este datorată unui eveniment de forță majoră (un eveniment imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat).
Părțile declara ca au negociat toate clauzele prezentului contract și acestea sunt acceptate în mod expres prin semnarea contractului, orice înțelegere anterioara neproducând efecte juridice intre acestea.

17. MODIFICAREA TERMENILOR
Debonaire.ro își rezerva dreptul sa schimbe termenii fără îndeplinirea unor alte formalități. Atunci când acești termeni se vor modifica, Debonaire.ro va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj în contul dvs. de utilizator al Debonaire.ro și prin publicarea în prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul în site și folosirea serviciilor noastre după momentul notificării sau al afișării linkului privind schimbările pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ați dat acordul asupra noilor termeni.

18. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA
Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Mercurius Design SRL și utilizatori/clienți/cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente de la sediul Vânzătorului.