Cadouri corporate - ce sunt, cui le oferi și cu ce ocazie?


Deși perioada sărbătorilor de iarnă abia a trecut, deja ne pregătim pentru primăvară, iar un HR pregătit știe că deja trebuie să își organizeze lista de cadouri corporate pentru colegi, clienți, parteneri sau colaboratori ai companiei. 

Fiind un mod de exprimare a aprecierii față de persoanele cu care lucrezi, oferirea de cadouri corporate este un gest de recunoaștere sau de răsplătire a eforturilor angajaților sau a colaboratorilor, pentru contribuția pe care aceștia au avut-o în atingerea celor mai bune rezultate. Este un obicei împrumutat din străinătate, care a  devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. 

Desigur, alegerea unor cadouri corporate potrivite este un lucru esențial, întrucât acestea se deosebesc de cele oferite persoanelor apropiate, prietenilor sau familiei și constau, de regulă, în produse sau vouchere cu o acoperire cât mai generală a nevoilor sau a așteptărilor unei persoane, astfel încât să te asiguri că nu vei da greș și că vei surprinde în mod plăcut persoana care va primi cadoul.


Ce sunt cadourile corporate?


Așa cum se deduce încă din denumirea acestora, atunci când spui cadouri corporate sau cadouri de business, te gândești din start la o corporație, la o companie cu angajați, clienți, colaboratori sau parteneri de business. 

Așadar, cadourile dedicate acestora sunt special gândite pentru această arie de destinatari și se pot materializa în coșuri-cadou, în seturi de produse, vouchere, aranjamente florale sau alte beneficii suplimentare la locul de muncă.

Rolul cadourilor corporate este acela de a întări relațiile profesionale între angajați și conducere sau între partenerii de business, de a crea o legătură mai apropiată, personală, care să reprezinte, în același timp, un semn de apreciere pentru eforturile zilnice dedicate pe plan profesional, dar și o răsplată pentru rezultatele obținute prin colaborarea profesională.


Cui oferim cadouri corporate?


Pentru că angajații reprezintă aproximativ 90% din forța de muncă a unei companii, acesta reprezintă primul segment vizat, atunci când vine vorba de cadouri corporate. Angajații sunt o parte foarte importantă, care contribuie, zi de zi, la atingerea celor mai bune rezultate și la imaginea unui business. De aceea, cadourile corporate sunt o formă de răsplătire a tuturor eforturilor prin care aceștia își aduc la îndeplinire taskurile zilnice, dar și îndeplinirea cu responsabilitate a obiectivelor echipei.

Totodată, clienții sunt o un alt segment de persoane vizate în categoria de destinatari pentru cadouri corporate. Fără aceștia, businessul nu ar exista, așadar, din când în când, este recomandat să le reamintești cât de mult contează pentru tine fidelitatea lor. Poți chiar să selectezi un top al celor mai fideli clienți ai anului și să le faci o surpriză, cu o ocazie specială. Îți garantăm că acest gest nu va trece neobservat și va atrage și mai mult loialitatea acestora, dar și recomandarea către alți potențiali noi clienți.

Nu în ultimul rând, partenerii și colaboratorii companiei sunt cei care merită să li se aducă recunoștință pentru că sunt cei care te ajută să depășești orice provocare mai ușor, cresc calitatea serviciilor pe care le oferi și se implică în a satisface cât mai bine nevoile și așteptările clienților tăi. Este o cale de a le arăta că relația dintre voi nu se rezumă doar la o latură strict profesională, bazată pe ședințe și întâlniri săptămânale sau lunare, ci și un semn de apreciere personal, pentru oamenii din spatele acestor taskuri cotidiene.Ocazii de a oferi cadouri corporate


Fiind cadouri cu caracter profesional, acestea se oferă la ocazii de sărbătoare cunoscute și celebrate pe tot parcursul anului, de către majoritatea dintre noi:

  • Cadouri de Crăciun

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai populare, atunci când pregătim cadouri corporate. Pe lângă însemnătatea sărbătorii în sine și a spiritului de a oferi cadouri sub brad, obiceiurile de Secret Santa sau altele asemenea, este o ocazie ideală de a trage linie, la final de an și de a sărbători succesele și rezultatele firmei, în echipă.  • Cadouri de 1 Martie

O sărbătoare dedicată mai mult doamnelor, luna martie este luna care celebrează noile începuturi. Un gest de atenție îndreptat către colegele din echipă va fi foarte apreciat, fie că este vorba de un mărțișor personalizat, un aranjament floral sau, pur și simplu, o cutie cu bomboane de ciocolată.

  • Cadouri de Paște

Deși nu este o sărbătoare la fel de prezentă în corporații, precum Crăciunul, Paștele este o ocazie ideală de a oferi cadouri corporate precum aranjamente cu tematică specială, buchete cu flori sau coșuri cu delicii de sezon, precum cozonac, ciocolată sau pască.

  • Cadouri aniversare

Zilele de naștere sunt, poate, cel mai personal mod de a-i arăta celuilalt că, pentru echipă, este mai mult decât un simplu angajat sau partener. Dincolo de volumul de muncă zilnic, de deadline-uri și evenimente extra, arată-i că nu ai uitat de ziua lui și oferă-i un cadou care să fie legat de pasiunile sale dincolo de job sau interesează-te la colegi dacă știu ceva ce și-ar dori, în mod special. Cu siguranță îi vei face o surpriză neașteptată, care îl va apropia și mai mult de echipă!

  • Evenimente speciale

Dincolo de sărbătorile anuale, există și anumite ocazii speciale care merită sărbătorite în echipă. Fie că este vorba de lansarea unui produs sau serviciu nou, deschiderea unui showroom, sărbătorirea unui succes comun al echipei sau un eveniment personal, din viața unuia dintre angajați, toate acestea sunt ocazii de sărbătoare, care vor aduce mai aproape membrii echipei și vor întări legătura dintre voi.


Descoperă cele mai populare cadouri corporate Debonaire, selectate special pentru tine în secțiunea coșuri cadou de aici.