Cadouri pentru angajati sau ce apreciaza oamenii la un loc de munca

Știm de ce citesti acest articol. Îti doresti pentru angajatii tai un loc de munca mai bun pentru ca stii ca la randul lor ei vor da ce au mai bun pentru tine. Îti doresti sa aduci entuziasmul acolo unde lucrezi, dar nu stii de unde sa pornesti. Vrei sa treci peste clisee si vechile cutume si iti doresti sa-ti rasplatesti oamenii din echipa altfel, cu cadouri pentru angajati care isi apreciaza locul de munca, nu doar salariul pe care il primesc la final de luna.


În adancul sufletului, ştii ca exista o cale mai buna de a conduce o afacere, o companie, o echipa. Ai ştiut-o dintotdeauna, de aceea cauti mereu solutii de imbunatatire. Chiar daca practica de a oferi cadouri pentru angajati nu este una noua, abordarea si ceea ce oferi poate face diferenta. Daca simţi ca schimbarea este posibila si daca vrei ca tu sa faci aceasta schimbare de mentalitate, in acest articol ti-am pregatit idei de cadouri pentru angajati care credem ca o sa-i surprinda intr-un mod foarte placut. 


Nevoia de sens, pe langa munca bine facuta si bine remunerata


Una dintre marile probleme ale managerilor dintotdeauna am putea spune este aceea ca nu-si pot motiva angajatii. Desi exista o relatie intre salariu si motivatie, se pare ca ea este mai degraba inversa, adica salariul poate sa se transforme mai degraba intr-un factor demotivator. 


Dar, odata ce acest prag al satisfactiei este atins, salariul inceteaza sa mai aiba vreun efect asupra motivatiei, devine ceva normal, asteptat, meritat. Din acest punct, apare nevoia de sens pentru munca pe care o faci, nevoia de a fi apreciat dincolo de performantele profesionale. 


Nevoia de sens e una dintre cele mai adanci, mai puternice si mai subtile nevoi umane. Ea ne alimenteaza credinta, valorile, ne determina actiunile. În lipsa sensului, motivatia noastra scade dramatic si odata cu ea si performanta.


Fiecare angajat are propriul etalon, propria "harta mentala" in care recunoasterea muncii este asociata cu ceva specific. Ceea ce este cel mai comun majoritatii este aprecierea muncii Ai facut o treaba foarte buna astazi. Multumesc! si oferirea unor cadouri pentru angajati care simbolizeaza mai mult decat o bonificatie.


Cadouri pentru angajati sau ce apreciaza oamenii la un loc de munca


5 idei speciale de cadouri pentru angajati


Asadar, daca te-am convins ca oamenii din echipa ta au nevoie de mai mult decat un salariu bun pentru a veni cu placere la serviciu, pentru a da dovada de proactivitate si pentru a fi mai productivi, iata 5 idei speciale de cadouri pentru angajati


1. O felicitare cu un mesaj personalizat pentru fiecare anagajat


Un mesaj personalizat in care arata ce anume apreciezi la angajitii tai, arata ca ii cunosti si ca iti pasa de ei dincolo de munca pe care o fac. Fiecare angajat are propria personalitate si se impune diferit in echipa, indiferent ca este o fire extrovertita sau introvertita, iar pentru contributia lor, le-ai putea multumi cu o felicitare personalizata, alaturi de orice cadou iti doresti, poate fi un cos cadou cu produse gourmet sau poate o sticla de vin bun.


De exemplu, ai putea sa le scrii ceva de genul: Mihai, iti multumim pentru ca ne binedispui in fiecare dimineata si ne informezi cu cele mai noi stiri!, Roxana, iti multumim pentru ca ne scoti mereu din bucluc cand apare o situatie urgenta cu un client furios! sau Radu, iti mutumim ca ai tot timpul un raspuns si o rezolvare la intrebarile noastre!.


2. O zi libera din an


Vinerea libera sau Lunea libera poate fi unul dintre cadourile pentru angajati care s-ar putea sa le placa nespus de mult. Poti face din acest moment unul ceremonios, de exemplu in preajma Craciunului, pui intr-un saculet rosu 48 de bilete cu zilele de Vineri sau Luni din an, alaturi de un cos cadou sau o sticla de sampanie. Fiecare angajat va extrage o zi libera, in care va fi out off office.


3. Un cos cu produse gourmet


Nu in orice zi din an, mancam delicatese sau bem un vin rafinat. O surpriza frumoasa pentru oamenii din echipa ta ar fi sa le dai aceasta sansa, cu ocazia Sarbatorilor sau dupa incheierea unui proiect de succes, oferindu-le un cadou sub forma de cos cadou cu produse gourmet. 


Pe Debonaire.ro gasesti cosuri cadou cu produse rafinate din marile bucatarii ale lumii, produse traditionale, cu ingrediente 100% de calitate, de la producatori internationali de top, precum: La Mere Poulard brandul de referinta al patiseriei frantuzesti, Maison Jean Larnaudie cu o traditie in produse gourmet din 1951, Borgo de`Medici produse de pe meleaguri toscane realizate exclusiv manual, Bernardi Ciocolatto ciocolata italiana de calitate premium, Wicklein Lebkuchen turta dulce netmteasca dupa retete autentice de la 1615.


4. O statueta sub forma de om 


Daca mediul de lucru este unul creativ, echipa este formata din oameni joviali si glumeti care stiu sa imbine latura profesionala cu partea sociala a vietii, atunci pe lista ta de idei de cadouri pentru angajati nu trebuie sa lipseasca o statueta. Dar, nu orice fel de statueta, ci una sub forma de om alaturi de mesajul "Cine a spus ca nu iti face nimeni o statuie daca muncesti?". 5. Realizarea unei caricaturi


O alta idee de cadou pentru angajati poate fi o caricatura, realizata de un caricaturist bineinteles, in functie de felul de a fi sau pe baza preferintelor fiecaruia dintre ei, care sa surprinda trasaturile de personalitate sau poate chiar rolul lor in cadrul firmei.Managerii de top ştiu ca succesul lor depinde de munca angajatilor, motiv pentru care dedica o mare atenţie relaţiei cu acestia. Acei manageri care ştiu şi accepta faptul ca pentru a avea succes in proiecte nu este suficient sa fie aiba calitati bune de lider, ci trebuie si sa comunice bine cu angajatii, sa fie buni psihologi, colaboratori sau prieteni, pot conta pe progresul continuu al carierei lor. Iar acest lucru inseamna si sa stii sa oferi cadouri pentru angajati, in momente cheie!