Cadourile pentru superiori: ce este permis si ce este interzis

De obicei, alegerea unui cadou este dificila, mai ales daca nu cunosti foarte bine persoana pentru care il achizitionezi. Aceasta misiune devine si mai grea atunci cand destinatarul cadoului  este unul dintre sefi. Ce, cand si cum ii oferi ceva sefului? Afla din acest articol care sunt regulile de baza pentru a nu da gres!

Cand este adecvat sa ii oferi un cadou unui superior?

Exista anumite medii de lucru mai stricte, in care departamentul compliance nu permite asemenea cadouri intre angajati si superiorii lor. În aceasta situatie, managerii, supervizorii sau team-leaderii nu primesc cadouri din partea celor care li se subordoneaza. Însa, acestea sunt cazuri exceptionale, pentru ca in majoritatea companiilor, cadourile pot fi acordate sefilor in zile speciale cum ar fi aniversarile zilelor de nastere ori cu ocazia sarbatorilor. Solutia optima este sa se gaseasca o cale de mijloc: nu iti coplesi seful cu astfel de cadouri prea des, insa, in momente deosebite arata-ti respectul si aprecierea prin oferirea unui cadou. Limiteaza-te, deci, la cateva zile deosebite de peste an, cum ar fi ziua sa de nastere, Craciunul, Pastele si altele. Pentru Craciun si pentru Paste foarte potrivite sunt cosurile cadou corporate, care sunt disponibile si pe Debonaire.ro.

Niciodata sa nu oferi unui superior

Sunt cateva tipuri de cadouri pe care nu ar trebui sa i le faci niciodata sefului, pentru ca ar putea fi considerate pe de o parte jignitoare de catre acesta dar si pentru ca sunt total neadecvate spre a fi oferite in relatiile corporate.

  1. Primul exemplu este reprezentat de bani. Sub nicio forma acestia nu sunt o idee buna in acest context!
  2. O alta categorie de cadouri pe care nu trebuie sa le faci sunt articolele care au un caracter mult prea personal, cum ar fi parfumurile sau ceasurile pentru ca risti sa nu faci o alegere buna, in primul rand, iar in al doilea rand, este recomandat sa optezi pentru cadouri mai putin costisitoare.
  3. Sticlele de vin sau alte bauturi sunt potrivite sau nu, in functie de context. O varianta foarte buna este sa le incluzi in cosuri cadou, alaturi de alte produse precum ciocolata, praline, produse de patiserie, cafea sau ceai, etc.

Specialistii Debonaire iti ofera suport in realizarea celor mai deosebite cadouri corporate, pentru superiori, colegi, parteneri si clienti!