Culorile de Craciun si semnificatia lor

Cu vara ne vom vedea anul viitor pentru ca si-a facut bagajele si a cam plecat de la noi. Toamna s-a instalat rapid si odata cu ea si frigul. La fel cum s-a intamplat in ultimii ani, anotimpurile de tranzitie si-au pierdut din valoare. Nu prea reusim sa ne bucuram de primavara sau toamna ca repede vine caldura de vara si respectiv, frigul de iarna. Asadar, ne apropiem de perioada Craciunului cu pasi repezi si trebuie sa luam in considerare cadouri de Craciun.   Trebuie sa te gandesti din timp cui ii cumperi cadou, ce anume doresti sa ii cumperi si sa aloci buget pentru acestea. Dupa ce ti-ai pus banutii deoparte pentru cadourile de Craciun trebuie sa treci la treaba si sa incepi sa le cumperi. Febra cadourilor de Craciun este cu adevarat acerba si magazinele abia daca fac fata in a-si completa stocurile de produse. Atat magazinele fizice, cat si cele online sunt vizitate intens in acea perioada, iar producatorii primesc o multime de comenzi.   Totusi, dincolo de cadourile de Craciun, te-ai intrebat vreodata ce semnificatie au culorile de Craciun? Ai fost curios sa afli de ce anume se folosesc cu preponderenta anumite culori precum rosu, auriu, argintiu sau verde? Ei bine, astazi ai ocazia sa afli din urmatoarele randuri ce semnficatie au aceste culori de Craciun si care este legatura intre ele si sarbatoarea Craciunului.  

Rosu

  Nu putem sa debutam cu o alta culoare decat rosul. Daca ar fi sa descriem intreaga sarbatoare am putea sa folosim doar acest cuvant - rosu. Mos Craciun este imbracat in rosu, cadourile sunt impachetate in hartie de culoare rosie, globurile sunt rosii, iar fata de masa este, de asemenea, rosie. Culoarea rosie semnifica sangele lui Iisus, este simbolul focului, dar si a caritatii. O contributie semnificativa la promovarea aceste culori pentru sarbatoarea de Craciun a avut-o compania Coca-Cola prin spot-urile publicitare. Incepand de la culorile brandului si ajungand pana la culoarea camioanelor cu sticlele de suc, totul era imbracat in aceasta culoare.  

Auriu

  Daca rosul poate fi usor intuitiv gasind repede cateva corespondente, totusi auriul de unde provine si ce semnifica? Auriul este asociat cu bogatia, cu prosperitatea, dar si cu lumina soarelui si cu aura de sfintenie. In perioadele de frig si intuneric, datorita stralucirii lui, auriul este considerat o calauza. De asemenea, auriul face referire la steaua pe care ce trei magi au urmarit-o in drumul lor catre micutul Iisus din iesle.  

Argintiu

O culoare la fel de prezenta in acest peisaj al Craciunului este si argintiul. O culoare rece, dar calma, argintiul este folosit in decorarea pomului de Craciun, in decoratiunile pentru casa sau in ambalarea cadourilor. Argintiul este reprezentativ pentru anotimpul rece, pentru zapada si gheata care se formeaza din cauza frigului.  

Verde

  Este imposibil sa nu mentionam in aceste randuri de verde - culoarea vietii. Verdele este una dintre cele mai frumoase culori din cromatica si una cu cele mai multe semnificatii. Verdele simbolizeaza natura, tineretea, vitalitatea, asa cum este pomul de Craciun. Dintre toti arbori, bradul este cel care ramane vesnic verde si tocmai de aceea se impodobeste de Craciun in casele oamenilor. Urmareste ofertele din magazinul Debonaire si alege cadouri inspirate anul acesta cu ocazia sarbatorilor de iarna!