De ce e o idee buna sa oferi cadou cosuri traditionale romanesti

Indiferent daca ai intrat recent in domeniul afacerilor sau ai ani de experienta in spate, cu siguranta ai observat o tendinta care devine din ce in ce mai pregnanta in acest domeniu. Este vorba de alegerea furnizorilor si producatorilor externi in defavoarea celor locali, si de contractarea companiilor din alte tari pentru outsourcing.

Argumentele care sustin aceste alegeri sunt intr-o oarecare masura de inteles: costurile de productie sunt mai mici in tari cu o forta de munca mai mare si un sistem economic diferit, exemplul cel mai relevant fiind China, iar servicii precum customer support necesita calificarea personalului prin diverse cursuri si training-uri costisitoare, solutia mai ieftina fiind outsourcing-ul in tari ca India.

Preocuparea pentru colaborarile locale

Prin urmare, colaborarile cu producatori sau furnizori romani de servicii sunt tot mai rare si trebuie pretuite si intretinute cu atentie. Numarul managerilor care pun in continuare pret pe dezvoltarea economiei locale prin contractarea colaboratorilor romani scade pe zi ce trece, motiv pentru care orice business, din orice domeniu, trebuie sa isi dea interesul pentru a pastra aceste contracte. Oferirea de preturi competitive si servicii calitative trebuie sa fie o prioritate, dar exista si cateva metode suplimentare de a te asigura ca aceste colaborari vor continua si in anii care urmeaza.

Oferirea cosurilor-cadou corporate

Un trend care a ajuns recent in Romania, oferirea cadourilor in sfera corporate este o actiune care iti poate aduce o multime de beneficii. O poti considera chiar parte din strategia ta de marketing. Aceste cadouri nu trebuie sa fie foarte scumpe, dar trebuie sa le aduca aminte partenerilor tai de tine si de avantajele pe care le au din colaborarea voastra. Nu te limita la clasicele calendare de perete sau pixuri cu numele companiei tale, ci incearca sa iesi din tipare fara a depasi totusi limita bunului simt. Include aceste cadouri in bugetul pentru luna decembrie, de exemplu, dar nu te feri sa le trimiti nici intr-o alta perioada a anului pentru a iesi in evidenta. 

Optarea pentru cosurile traditionale romanesti

Daca alegi sa le trimiti partenerilor cosuri traditionale romanesti, vei trimite mult mai mult decat niste obiecte - vei transmite un mesaj important care spune ca si tu, la randul tau, pui pret pe producatorii locali si sustii economia tarii. Aceste cosuri vor contine produse cu specific romanesc, precum: vinuri de la crame de renume sau chiar bine-cunoscuta palinca din zona de nord a tarii, dulceturi ce nu contin aditivi sau indulcitori si sunt produse din fructe bio, cozonac sau pasca facute si coapte dupa retetele bunicilor, ciocolata si alte deserturi produse doar din ingrediente naturale, platouri sau cani din ceramica pictate manual cu motive traditionale ce pot fi folosite ca obiecte de decor, si chiar cosul in sine este realizat in Romania.

O sursa locala pentru cadouri corporate locale

Intr-o era in care accentul cade pe preturi mici in defavoarea calitatii ridicate, este important sa le amintesti partenerilor tai ca la tine le gasesc pe ambele. In acelasi timp, este important ca si tu sa sprijini afacerile locale, si cel mai bun mod de a face asta este sa oferi cadouri corporate sub forma produselor traditionale. La Debonaire gasesti atat cosuri traditionale romanesti, cat si o multime de alte tipuri de cadouri corporate, iar compania este una romaneasca.