Echipe mici, cadouri mari: Cine si cum se ocupa de cadou pentru sefa

Sa fie original, sa-l poarte cu placere, sa fie util? Eticheta de business spune ca nu e obligatoriu sa-i iei un cadou sefului, insa cum a-i putea sa nu faci acest lucru pentru persoana cu care petreci mai mult de jumatate dintr-o zi, omul care ti-a dat incredere, te-a inspirat si motivat in proiectele profesionale, ti-a fost alaturi cand ai avut o problema importanta de rezolvat in viata personala.


Un cadou pentru sefa ta poate fi acel Multumesc! din inima pe care nu stii niciodata cum sa-l spui in asa masura incat sa-ti simta recunostinta pe care i-o porti. 


E adevarat ca atunci cand ne referim la cadouri pentru job, vorbim mai degraba de cadouri corporate, insa lucrurile nu trebuie sa se intample chiar asa. Într-o echipa mica, unde oamenii se cunosc foarte bine, isi stiu pasiunile si hobby-urile, preferintele si gusturile, cadoul poate insemna mai mult decat un gest frumos. Un cadou pentru sefa va onora o relatie frumoasa profesionala, va trasnmite aprecierea pe care i-o purtati. 


Îti povestim in cele ce urmeaza criteriile care ar trebui sa raspunda la numele de cadou perfect pentru sefa.


Cadou pentru sefa, punem toti bani la comun sau cadou individual?


Bunul simt si regulile nescrise ale biroului cer sa intrebi colegii de birou (in situatia in care esti angajat nou) daca obisnuiesc sa cumpere un cadou pentru sefa, cu ce ocazii, si daca este vorba de un cadou colectiv. Cea mai intalnita situatie este cea in care toti colegii de birou pun bani la comun, dupa ce intreaga echipa s-a sfatuit in legatura cu ceea ce urmeaza sa ii oferiti sefei voastre. 


Daca nu va fi un cadou pentru sefa colectiv, pentru ca tu esti singurul angajat sau esti un colaborator, orienteaza-te catre un cadou individual, insa fara sa pierzi din nota business. Acesta trebuie sa denote simplitate, sa nu fie un cadou care transmite o tenta personala sau exagerat de scump, pentru ca altfel va parea ca incerci sa-ti mituiesti sefa, sa o imbunezi.


cadou pentru sefa


Cadou pentru sefa in functie de ocazie


Exista o multime de criterii de la care sa pornesti in alegerea cadoului pentru sefa, cea mai intalnita situatie fiind cea legata de un eveniment. Pornind de la cele mai des intalnite ocazii, vom povesti care sunt cele mai inspirate tipuri de cadouri pentru manageri, mai exact pentru sefa ta pentru a-i transmite respectul si recunostinta pe care i le porti.


  • Cadou pentru sefa de ziua de nastere


Chiar daca vorbim de un om de business, cadoul pentru sefa ta trebuie nu trebuie sa fie nici prea personal, dar nici prea profesional. Totusi, este vorba de ziua ei de nastere, un eveniment care transmite bucurie si o stare de bine. Macar in aceasta zi este indicat sa lasati stresul deoparte si sa vorbiti despre pasiuni, lucruri comune care va plac, altfel de interese in afara de cele profesionale care va unesc. Cadoul pentru sefa de ziua ei trebuie sa fie elegant si rafinat, si in niciun caz intr-o nota foarte profesionala. Uita de agende si pixuri, totusi e vorba de ziua ei de nastere!


În principiu, daca poti sa numesti cateva obiceiuri pe care sefa ta le face in timpul liber, inseamna ca o cunosti cat de cat, si te poti aventura in a-i cumpara un cadou cu tenta personala, de genul bijuteriilor, mai ales daca stii exact ce firme prefera. De asemenea, daca stii ca este mare amatoare de drumetii pe munte, atunci un cadou pentru sefa ta care credem ca ia-r placea foarte mult de ziua ei va fi un rucsac profesional de munte.


  • Cadou pentru sefa de ziua companiei


Arta a incantat dintotdeauna ochii privitorilor, asadar cu ocazia zilei companiei din care faci parte, iti poti incanta sefa cu un cadou deosebit pentru birou. Poate fi vorba de un tablou, un ceas de perete sau o statueta deosebita pentru receptia companiei. Încearca totusi sa nu cazi in clisee, alege obiecte inedite, cu forme unice, poate chiar obiecte de colectie sau in editii limitate. Mai ales daca vrobim de cateva zeci de persoane, un cadou pentru sefa nu ar trebui sa reprezinte o gaura in buget daca va decideti pentru o piesa mai exclusivista. Totusi ziua companiei este o zi importanta pentru fiecare angajat in parte, iar un cadou pentru sefa, omul care are grija ca fiecare angajat sa fie platit conform performantelor sale.   


  • Cadou pentru sefa de Sarbatori


Daca nu ti-ai vazut sefa purtand un fular gros de iarna, poate ca nici nu ar trebui sa-i cumperi unul! Chiar daca vorbim de sarbatorile de iarna, de zapada, iar gandul la frigul naprasnic nu-ti da pace, nu inseamna ca un astfel de obiect va fi un bun cadou pentru sefa.


Mai degraba, daca stii despre sefa ta ca prefera bucataria frantuzeasca, obisnuieste sa va vorbeasca despre retete culinare pariziene, un cadou mai potrivit cu ocazia sarbatorilor ar putea fi un cos cu delicatese frantuzesti Maison Jean Larnaudie. Cu siguranta o va impresiona faptul ca ati retinut aceste detalii si faptul ca va avea o masa de sarbatori in stil gourmet.


cosuri cadou
  • Cadou pentru sefa pentru succesul unui proiect


Succesul unui proiect nu mai este ceva personal si, drept urmare, un cadou pentru sefa nu trebuie sa fie o replica a pasiunilor si preferintelor ei, ci poate fi un cadou de care sa se bucure intreaga echipa, de ce nu! În felul acesta, sefa va fi impresionata de spiritul de echipa de care dati dovada si va aprecia mai mult cadoul vostru. Cea mai buna variantde cadou sunt cosuri cadou cu diverse produse, de la ciocolata, ceai, cafea la bauturi rafinate, care sa bucure fiecare degustator in parte.


Indiferent ca faci parte dintr-o echipa mare sau mica, pentru a-ti sarbatori sefa asa cum se cuvine, daruieste-i un cadou care arata ca v-ati gandit la ceea ce o preocupa, fie ca este vorba de job sau pasiunile ei. Cand oferi un cadou nu este vorba de a impresiona pe cineva, indiferent ca iti este sef sau prieten, ci de a aduce bucurie in suflete.


Bucuria de a darui trebuie sa se imbine cu bucuria de a primi, iar ceea ce deriva din acest sentiment nu poate decat sa creeze lucruri frumoase. Viata nu inseamna doar perseverenta si succese, taskuri de serviciu si evenimente, inseamna si prietenie, legatura, incredere in ceea ce ne defineste pe noi ca oameni!