Mesaje de multumire pentru colaboratori: Cum sa multumesti in cateva cuvinte

Aprecierea sincera este unul dintre cele mai frumoase forme de multumire. Conteaza enorm, indiferent ca vorbim de mediul familial sau de business. Acest lucru arata ca eşti atent, ca iţi pasa, ii face pe oameni sa se simta valorizati. Puterea unui simplu Multumesc! nu poate fi contestata, nici macar in mediul corporate unde se stie ca barierele comunicariii sunt ceva mai rigide. 


Daca te pregatesti sa livrezi cadouri de Craciun pentru toti cei care au pus umarul la afacerea pe care o construiesti, ce spui sa pui alaturi de aceste cadouri si mesaje de multumire pentru colaboratori, angajati sau parteneri de afaceri, acei oameni care ti-au fost alaturi in drumul tau catre succes? 


De ce este important sa trimiti mesaje de multumire


În mediul corporate, stim cu totii ca un bun manager nu este doar un bun profesionist, ci trebuie sa detina si alte abilitati astfel incat echipa sa-l urmeze, iar el sa poata oricand motiva si sprijini membrii acesteia. Dezvoltarea unei bune comunicari cu angajatii presupune o munca de lunga durata si o strategie bine pusa la punct, nu doar initiative de moment.


Asertivitatea este una dintre cele mai eficiente modalitati prin care poti comunica eficient. Comunicarea onesta si directa transmite mesajul clar si exact asa cum doresti sa ajunga la persoana din fata ta. Aceasta metoda, cu siguranta, te va ajuta sa imbunatatesti relatiile cu cei din jur. Astfel, comunicarea trebuie sa fie constanta si consistenta, sa fie reprezentata de transmiterea unor mesaje relevante, de interes si cu impact.


Dincolo de intarirea unei relatii, atunci cand iţi araţi aprecierea faţa de cineva, trimitandu-i un mesaj de multumire printr-un email, pe o felicitare alaturi de un cadou sau un buchet de flori, intareşti acel comportament pe care vrei sa-l mai vezi. Oamenii care simt ca eforturile lor sunt vizibile şi ca munca lor aduce valoare sunt mai inclinaţi sa ofere mai mult in viitor. Idei de mesaje de multumire pentru colaboratori


Cercetarile efectuate in zona de comunicare corporate arata ca majoritatatea angajaţilor sunt foarte incantaţi de mesajele motivationale in genul Mulţumesc!, dar ar vrea totusi sa fie personalizat. Înainte de a trimite cadourile impreuna cu mesajele de multumire, gandeste-te la trasaturile de caracter si personalitate care ii caracterizeaza cel mai mult pe cei carora vrei sa le scrii.


Sunt persoane proactive care te sustin indiferent de proiect, sunt genul de oameni conceptuali care isi doresc sa se simta unici, sunt acei tipi prietenosi care isi doresc ca toata lumea sa se simta bine, sau poate genul profesinoisitlor desavarsiti carora nu le scapa nicio greseala?


Asadar, daca vrei sa trimiti mesaje de multumire pentru colaboratori, angajati sau parteneri, oameni cu care ai lucrat pe parcursul unui an in diverse proiecte, ce spui sa-ti arati aprecierea prin aceste cuvinte:


Mesaje de multumire pentru colaboratori - stilul non-formal


 • Meriti toate laudele pentru felul in care te-ai ocupat de noul proiect. Ai fost extrem de performant, cu toate ca echipa pe care ai coordonat-o nu avea o experienta foarte mare.
 • Apreciez modul in care imparţi cu ceilalţi entuziasmul care te caracterizeaza!
 • Îti multumesc pentru tot ajutorul oferit, am apreciat intotdeauna soluţiile tale bine gandite!
 • Mulţumesc ca menţii starea de alerta! Apreciez indarjirea cu care faci lucrurile sa mearga in directia buna indiferent de piedici.
 • Te respect pentru convingerile tale, de aceea ma bazez mereu pe ratiunea ta!
 • Apreciez intrebarile tale la obiect si intensitatea cu care gandeşti problemele!
 • Îti sunt recunoscator pentru ca intotdeauna respecţi termenele limita, este impresionant!
 • Solutiile tale la probleme sunt uimitoare! Multumesc ca imi esti alaturi!Mesaje de multumire pentru colaboratori - stilul formal


 • Cooperarea cu dumneavoastra a ajutat afacerea noastra sa isi construiasca o proiectie bugetara clara, care ne-a stabilizat pozitia pe piata si a condus la o relatie de afaceri respectuoasa intre companiile noastre.
 • Dorim sa va transmitem un mesaj de apreciere pentru loialitatea cu care ne-ati onorat de-a lungul anilor. Va multumim pentru acest lucru si suntem mandri ca am avut sansa sa colaboram pe tot parcursul acestor ani!
 • Cu totii am admirat inventivitatea dumneavoastra in crearea de noi solutii care sa grabeasca timpul de implementare. Personal, am fost impresionat de felul in care va mentineti echipa motivata si concentrata, indiferent de dificultatea provocarilor la care trebuie gasite solutii.
 • Va multumim si va transmitem cele mai calde urari de bine. Profesionalismul de care aţi dat dovada şi daruirea pentru realizarea unor proiecte atat de complexe sunt dovada cea mai evidenta a unei munci asidue. Ne bucuram ca aţi acceptat aceasta provocare şi ne dorim sa pastram aceasta colaborare si pe viitor!


Mesajele de multumire pot insoti un cadou sau pur si simplu se pot trimite intr-un email, la finalul unui proiect sau la finalul unui an. Mesajele de multumire pentru colaboratori ar trebui trimise in special in urmatoarele cazuri: multumirea pentru sprijinul acordat in rezolvarea unei probleme, finalizarea cu succes a unui proiect la care ati lucra impreuna, dupa o perioada de timp de la semnarea unui contract de colaborare, dupa participarea la un eveniment sau sponsorizarea unei actiuni. 


Indiferent de tipul afacerii, exprimarea recunostintei fata de colaboratorii companiei, angajati, furnizori de servicii, clienti sau parteneri de afaceri, este o modalitate excelenta de a construi relatii puternice pe viitor!