Satisfacția angajaților – TOP 10 moduri prin care îi faci pe angajați să se simtă valoroși

Aprecierea angajaților la locul de muncă duce la beneficii mari în cadrul unei organizații, sentimentul de valoare la locul de muncă crescând nu numai satisfacția angajaților. Influența recunoașterii și aprecierii angajaților are un impact profund asupra întregii organizații. Ca urmare a aprecierii la locul de muncă crește productivitatea, se îmbunătățește implicarea angajaților, se întărește cultura companiei, crește retenția angajaților.

Din păcate, doar 61% dintre angajați se simt apreciați la locul de muncă. Multe companii nu primesc compensații pentru a ajuta angajații să se simtă apreciați și să rămână, dar în timp ce majoritatea dintre angajatori cred că angajații pleacă pentru salarii mai mari, foarte puțini dintre ei chiar o fac.

Moduri prin care îi poți face pe angajați să se simtă valoroși

Studiile globale arată că satisfacția angajaților este cheia, 79% dintre persoanele care și-au dat demisia menționând "lipsa de apreciere" ca motiv pentru care și-au schimbat locul de muncă.

1. Accentuează contribuția pozitivă pe care o fac angajații

Evaluarea angajaților la locul de muncă trebuie să înceapă cu o schimbare de mentalitate, pentru că deși, este ușor pentru cei mai mulți lideri să cadă în prostul obicei de a corecta doar comportamentele negative, cei mai buni lideri caută în mod activ să vadă schimbarea pozitivă pe care o fac oamenii lor. 

Această recunoașterea este simplul act de a observa ce fac oamenii buni fac la locul de muncă. Fii atent la ceea ce angajații tăi realizează zi de zi. Mulțumește-le și sărbătoriți succesul pentru a crea o cultură mai pozitivă la locul de muncă. Recunoașterea liderului poate fi unu-la-unu, într-un cadru de grup, sub formă de plusuri sau bonusuri. și poate fi un lucru puternic pentru satisfacția angajaților

2. Oferă feedback

Feedback-ul este o contrapondere la recunoaștere. Oferindu-le angajaților o mulțime de feedback pozitiv, mult mai mult decât feedback negativ, îi vei ajuta pe aceștia să știe că munca lor este apreciată. Mai mult, îi poate face receptivi la sfaturi constructive, deoarece știu că munca lor este apreciată și nu doar criticată.

3. Construiește conexiuni

Comunică bine și frecvent și păstrează angajații implicați cu privire la ceea ce se întâmplă la organizație. Cu un nivel ridicat de transparență, angajații se vor simți de încredere și se vor simți ca și cum ar fi o parte importantă a companiei. În plus, angajații se simt cei mai apreciați atunci când îi ajuți să se simtă conectați la scop, realizare și unul la celălalt. Comunică-le rolul lor exact în scopul mai mare al organizației, modul cum se încadrează în echipele lor și în organizația mai largă. 

Atunci când angajații se conectează la scopul organizațional și la coechipierii lor, ei simt un sentiment mai mare de apartenență la locul de muncă. Companiile de succes le arată angajaților cum eforturile lor joacă un rol în ceva mult mai mare decât ei înșiși, astfel încât să se simtă mai apreciați de lideri și de organizația lor.

4. Fii specific

Actele de apreciere la locul de muncă ar trebui să detalieze ceea ce a făcut angajatul care a făcut diferența. În general, aprecierea tranzacțională nu este semnificativă sau eficientă, satisfacția angajaților este mult mai semnificativă atunci când recunoașterea este personalizată. 

Oferă o recunoaștere autentică atât pentru criterii măsurabile (rezultate, măsurători, muncă excelentă), cât și pentru comportamente intangibile (creativitate, atitudine pozitivă, ajutorarea unui membru al echipei, întârzierea pentru finalizarea unui proiect.). Fii specific cu privire la ceea ce apreciezi și conectează-ți angajații înapoi la scopul și valorile organizației.

5. Solicită opinia angajaților

 

Satisfacția angajaților vine atunci când liderilor le pasă cu adevărat de ceea ce cred angajații. Când le ceri angajaților ideile lor, nu numai că obții perspective și, eventual, soluții, dar descoperi și cum se simte acel angajat în legătură cu rolul lui.

Astfel, vei comunica și că îți vezi angajații ca autorități în rolurile lor. Încurajează-i pe alții să meargă la angajații tăi ca la experți în materie. Angajații se vor simți apreciați știind că tu și ceilalți doriți să le auziți opiniile. Întreabă-ți angajații nu numai despre muncă, ci și despre locul de muncă în sine, ce este bun și rău în legătură cu el și cum poate fi îmbunătățit.

6. Recunoaștere publică 

Arată-ți recunoștința față de membrii echipei tale devenind cu adevărat un susținător al creșterii lor. Recunoașterea angajaților poate ajuta la vizibilitatea și dezvoltarea carierei, permițând angajaților să strălucească. Prezentați-le realizările și munca excelentă prin intranetul companiei, astfel încât și alții să le vadă valoarea. 

Evidențiază talentele și abilitățile lor unice, astfel încât să aibă posibilitatea de a relaționa cu alții și de a fi invitați să lucreze la proiecte speciale pentru a-și îmbunătăți cariera, chiar dacă asta înseamnă că vor ieși în cele din urmă din departamentul tău. 

7. Arată că îți prețuiești angajații pentru cine sunt 

Angajații nu sunt importanți doar datorită rezultatelor pe care le obțin, ei contează și pentru cine sunt. Aprecierea angajaților trebuie să arate că îi apreciezi pentru sinele lor unic, autentic. Fiecare angajat individual aduce un set de experiență, abilități, perspective și perspective de neegalat în mediul de lucru. 

Aprecierea angajaților ca indivizi poate crește satisfacția angajaților și le poate construi sentimentul de apartenență la locul de muncă, deoarece recunoști că fac parte integrantă din echipa și organizația ta.

motivarea angajatilor


8. Sărbătoriți realizările 

Sărbătorirea realizărilor poate menține echipele și angajații implicați, așa că ia în considerare recunoașterea atât a realizărilor de lucru mari, cât și a celor mici, cum ar fi:

  • Obținerea unor evaluări ridicate ale satisfacției clienților

  • Atingerea obiectivelor trimestriale de vânzări

  • Înscrierea de noi membri ai echipei

  • Lansarea de noi servicii sau produse

  • Securizarea de noi clienți sau reînnoirea contractelor

  • Tranziția cu succes a produselor, procedurilor sau programelor

Satisfacția angajaților va crește dacă faci publice aceste realizări, poți să le evidențiezi în corespondența la nivelul întregii companii sau să împărtășești angajaților o notă de mulțumire scrisă de mână ca un gest personal și grijuliu.

9. Oferiți oportunități de dezvoltare profesională și învățare

Investiția în echipa ta îarată că îți apreciezi echipa spre satisfacția angajaților. Ia în considerare oferirea de cursuri de dezvoltare profesională în cadrul companiei sau plata pentru cursuri online, conferințe sau rambursarea taxelor de școlarizare. 

Cross-training-ul între departamente este, de asemenea, o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a permite angajaților să învețe și să descopere noi abilități, iar programele de mentorat formale sau ocazionale oferă, de asemenea, sprijin și îndrumare angajaților. 

10. Fii creativ cu beneficiile angajaților

Există numeroase modalități de a arăta apreciere atât pentru rezultatele mari, cât și pentru cele mici – o scrisoare sinceră de mulțumire, un mic cadou sau o recompensă mai substanțială a angajaților. Premiul este o parte esențială a experienței de recunoaștere, iar angajații se vor simți mai apreciați atunci când premiul este personal pentru ei. Iar angajații au preferințe diferite atunci când vine vorba de modul în care doresc să fie apreciați și ce cadouri sau premii primesc.

Bonusurile și îngrijirea sănătății angajaților sunt binevenite, dar construirea moralului prin experiențe distractive și interesante sunt beneficii netradiționale care cresc satisfacția angajaților. Weekend-urile lungi o dată pe lună, o zi liberă surpriză, călătoriile misterioase, călătoriile educaționale pe teren și summit-urile de formare și dezvoltare sunt doar câteva dintre avantajele pe care companiile le folosesc pentru a le arăta angajaților că sunt apreciați.

De asemenea, folosește sărbătorile și zilele de naștere pentru a-ți recompensa angajații. Cadourile pot fi impersonale sau de natură personală și mai mult, poți personaliza alegerea cadourilor corporate în funcție de personalitatea, hobby-urile sau necesitățile acelor oameni. Abonamente la sala de sport, bilete la teatru sau la concerte, mese în oraș, coșuri cu fructe sau produse gourmet cum sunt sunt apetisantele coșuri cadou de pe Debonaire.ro sunt câteva dintre lucruri pe care le poți obține prin parteneriate cu alte companii și care cu siguranță vor avea un efect benefic asupra moralului angajaților.