Deși iubim toți bucătăria românească, totuși nu avem cum să nu apreciem și deliciile din bucătăriile internaționale fie că am călcat pe acele meleaguri, fie că nu. De altfel, în prezent, nu este nevoie să călătorești în toată lumea ca să te bucuri de cele mai apreciate preparate culinare din întreaga lume.
Le poți servi la restaurant, le poți comanda acasă ori le poți prepara chiar în bucătăria ta. Indiferent de varianta pentru care optezi, rezultatul va fi același: o călătorie a gusturilor speciale.
Dacă ești pasionat de bucătăriile internaționale, cu siguranță îți dorești să afli mai multe informații despre preparatele celebre în întreaga lume.
Bucătării internaționale iubite în întreaga lume: ce preparate le fac cunoscute
Ești pregătit să faci un tur culinar al lumii? Bucătăriile internaționale te seduc cu arome, texturi și gusturi deosebite, grație ingredientelor de calitate, dar și combinațiilor neașteptate. Singura provocare este să alegi o mâncare care îți place mai mult.
Bucătăria italiană
Bucătăria italiană este una dintre cele mai apreciate din întreaga lume. Cine poate să reziste farmecului unei pizza delicioase tocmai scoasă din cuptor? Ierburile aromate, brânzeturile de calitate și legumele gustoase sunt ingredientele cheie ale acestui preparat italienesc. Cele mai cunoscute tipuri de pizza din Italia sunt: Margherita (sos de roșii, mozzarella, ulei de măsline și busuioc), Prosciutto e funghi (sos de roșii, ulei de măsline, oregano, mozzarella, prosciutto, ciuperci și parmezan), Quattro Stagioni (mozzarella, roșii, șuncă, ciuperci și măsline negre), Quattro Formaggi (ingredientele pot varia - provolone, parmigiano reggiano, mozzarella, stracchino, fontin ori gorgonzola).
Alte preparate iubite în bucătăria italiană sunt lasagna, risotto și pastele. Spaghetti alla Carbonara este unul dintre cele mai cunoscute preparate ale Romei, dar și ale Florenței, fiind des întâlnit în meniurile restaurantelor. La capitolul deserturi, Italia este adorată pentru bogăția de arome și gusturi pe care o are gelato. Alt desert italienesc adorat este Tiramisu, combinația de straturi de mascarpone și piscoturi îmbibate în cafea este cuceritoare. Iar în preajma sărbătorilor, panettone devine vedeta tuturor meselor.
Bucătăria franceză
Nu mai este o surpriză pentru nimeni că printre cele mai apreciate bucătării internaționale se află și cea a Franței. Despre aceasta se spune că este cea mai rafinată din lume, dar și una dintre cele mai complexe, fiind caracterizată de o diversitate de tehnici pe care doar un bucătar priceput le poate stăpâni în totalitate.
Câteva dintre cele mai apreciate și cunoscute preparate franțuzești sunt: sufleul cu brânză, foie gras (se prepară doar din ficatul rațelor și gâștelor), ratatouille, coq au vin (carne de pui gătită cu unt, vin roșu, bacon și supă de vită), quiche Lorraine (o tartă umplută cu bacon, cașcaval și legume), escargot (un preparat din melci).
Cine nu a auzit de rețeta de ratatouille, cu siguranță a auzit măcar de filmul de animație cu același nume. Celebra tocăniță de legume specifică regiunii Provence conține vinete, ceapă, ardei, roșii și dovlecei.
Escargot este un preparat franțuzesc clasic destul de apreciat de cunoscători. Una dintre cele mai populare metode de gătire a melcilor este cu unt usturoi și pătrunjel.
Produsele de patiserie sunt alte delicii asociate cu Franța. Croasantul și pain au chocolat sunt prezențe populare în meniuri la categoria mic dejun.
Bucătăria spaniolă
Preparatele spaniole ocupă un loc aparte pe lista celor mai apreciate bucătării internaționale. Atunci când te gândești la Spania, nu are cum să nu îți vină în minte și deliciosul preparat numit paella. Orezul preparat în stil spaniol cu fructe de mare și sofran este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, așa că nu ai cum să îl mai uiți după ce îl mănânci o dată.
Deși paella este cel mai cunoscut preparat culinar din Spania, mai sunt apreciate și alte rețete culinare precum: supa de roșii rece Gazpacho (alegerea perfectă în zilele calde de vară), tapasul cu diversitatea de combinații apetisante, crochetele, tortilla de patatas (omleta de cartofi spaniolă), Pulpo a Feira (un preparat cu caracatiță – este servită fiartă, tăiată în felii subțiri, cu ulei de măsline, sare de mare și boia de ardei) și patatas bravas (cartofi prăjiți cu exterior crocant și interior moale).
Nici deserturile spaniole nu se lasă mai prejos spre deosebire de celelalte din alte tipuri de bucătării internațioanale. Crema catalana, turron (nougat preparat din miere, zahăr, albuș de ou și migdale prăjite), flan (crema de zahăr ars) și natillas (crema de ou).
Bucătăria chinezească
Bucătăria chinezească este una dintre cele mai bogate și variate dintre bucătăriile internaționale, remarcându-se prin arome intense, gusturi și texturi interesante. Deși diversitatea este unul dintre cuvintele care o descriu cel mai bine, totuși există câteva elemente comune care se găsesc în aproape toate rețetele: orez, tăiței, găluște, sos de soia, broccoli, varză chinezească (bok choy), urechi de lemn (ciupercile chinezești Mun), morcovii.
Un rol important îl ocupă în bucătăria chinezească condimentele (ghimbir, usturoi, ceapă, piper, cuișoare, anason stelat) și ierburile aromate (fenicul, coriandru, pătrunjel, chimen).
Preparate precum puiul Gong Bao, pachețele de primăvară, rață Peking, găluștele dim sum, Chao Fan (orez prăjit), supa Wonton cu tăiței și furnicile în copac au făcut înconjurul lumii culinare.
Cine nu a auzit de renumitele prăjiturele cu răvaș? Nu sunt apreciate neapărat pentru gust, cât pentru experiența oferită: emoții, lecții de viață, motivație și un gând despre viitor. Alte deserturi chinezești cunoscute sunt bananele prăjite, fursecurile cu migdale găluștele cu ciocolată și susan.
Răsfață-ți angajații, colaboratorii ori partenerii cu delicii din bucătăriile internaționale în prag de sărbători ori la alte ocazii speciale. În pachetele cu produse internaționale de pe debonaire.ro găsești bunătățuri precum: panettone, covrigei italienești Taralli, terină tradițional franțuzească cu hribi, specialitate siciliană de nougat cu glazură ciocolată, portocală și vanilie, biscuiți gourmet cu unt, cupe din ciocolată belgiană cu diverse arome de mousse și altele de acest tip la fel de apetisante.
Toate pachetele cadou conțin și băutură alcoolică, de exemplu: vin roșu sec Terre Rossa Passeri Italia, lichior de pere Williams Golden Eight Du Val de Ville, Blended Scotch Whisky Ballentine’s Bourbon Finish, Spumant alb brut Marchesini Italia. Descoperă întreaga colecție și oferă-le colaboratorilor și angajaților combinația potrivită.